Kip Schnitzel – Food Friday

kip schnitzel
Je hebt misschien al gemerkt in al die weken Food Friday dat ik eigenlijk altijd recepten deel die ik zelf heel erg lekker vind. Zo ook vandaag, want ik wil jullie heel graag het lekkerste kip schnitzel recept delen die er is. Ik ben dol op kip schnitzels, en het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Ik laat je zien hoe wij hem thuis maken.

Kip schnitzel

kip schnitzel
Wat heb je nodig?
– Kip
– Ei
– Paneermeel
– Peper
– Zout
– Paprikapoeder

De bereidingswijze:
Omdat de kipfilets te dik zijn voor de schnitzel is het belangrijk om de eerst met een vleeshamer plat te slaan. Zorg ervoor dat de filet helemaal gelijk is. Nadat je hem plat hebt geslagen kun je de kruiden toevoegen. Doe dit allemaal op smaak.

kip schnitzel
Daarna is het tijd om de kip door het beslag heen te halen. Maak een schaal met een geklopt ei, en een schaal met paneermeel. Haal de kip eerst door het ei, en daarna door de paneermeel. Daarna kun je een pan op het vuur zetten, en daarin doe je zowel boter als olie.

kip schnitzel
Als de boter is gesmolten en het geheel warm is, kun je de schnitzels gaan bakken.
De schnitzel is klaar als het gaar is, en het een mooi gelijk bruin korstje hebt gekregen. Het is daarom belangrijk dat de kip een gelijke dikte heeft, anders is het ene deel wel gaar, en het dikkere deel niet. En een gelijkmatige kip is natuurlijk ook gewoon veel fijne met eten.

kip schnitzel
En dan is het tijd om hem op te eten! Serveer met sinaasappel of citroen. Beide vind ik zelf erg lekker. Serveer er ook jus bij voor de liefhebbers. Je kunt daarnaast aardappelen en boontjes serveren, en hierin eindeloos combineren in wat jij lekker vind. Eetsmakelijk!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

Comments are closed.