Kip pesto panini

kip pesto panini

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar het zelf maken van dingen. Ook eten, bijvoorbeeld. Zo maakte ik een ovenheerlijke panini met kip en pesto en kan ik niet anders dan deze met jullie delen! Mijn kip pesto panini is klaar in nog geen 5 minuten. Heerlijk als lunch of voor bij het avondeten. Maar het kan ook prima tussendoor hoor! Benieuwd hoe je dit maakt, en wat je allemaal nodig hebt?

Voor deze panini heb je nodig de volgende ingrediënten:
– Gerookte kipfilet (ik kocht een blokje die je zelf nog moest snijden)
– Geraspte kaas of plakjes kaas
– Pesto
– Stokbrood om zelf af te bakken

Kip pesto panini

 photo _DSC8079_zpsmaykfnks.jpg
Deze easy peasy recept is makkelijk te maken voor als je bijvoorbeeld niet veel tijd hebt, of geen zin hebt in een ‘gewone’ boterham. Als eerste gaan we het stokbrood halveren (want een hele is echt veel te groot!). Daarna snijden we hem doormiddel, en gaan we hem beleggen. Eerst doen we een kleine lepel met pesto op de bodem. Smeer dit goed en redelijk gelijk verdeeld uit. Dan mag je eerst een dun laagje geraspte kaas erop leggen. Daarboven op mag de gesneden plakjes kipfilet, om hem vervolgens af te maken met nog een beetje kaas. Dan doe je de bovenkant van het broodje er weer bovenop, en kan hij in een panini apparaat of tosti ijzer. Even wachten tot de kaas gesmolten is, en het stokbrood wat bruiner wordt. En klaar is je panini!

Easy and quick!

 photo _DSC8082_zpsuqujuxx2.jpg
In nog geen 5 minuten een heerlijke lunch of andere maaltijd op tafel. Met een panini kun je eindeloos varieren. Zo is het ook lekker om in plaats van geraspte kaas, cheddar cheese te gebruiken. Of de kip te vervangen door ham, en de pesto door tomatensaus. En ga zo nog maar even door met alle ingrediënten!

Vraag: Eet jij wel eens een panini? En hoe heb jij hem dan het liefst?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Kip pesto panini

  1. Wat ziet der deze echt heerlijk uit.
    Wij zelf eten dat vrij af en toe, maar dan wel zo van een broodjes zaak.

Comments are closed.