Kerstversiering? Die maak je natuurlijk zelf!

Dit jaar wilde ik eens wat anders doen. Namelijk zelf wat leuke kerstversiering maken! Dit kan heel makkelijk en zelfs redelijk snel. Maar het gaat er natuurlijk om dat je zelf lekker creatief bezig bent. En je hebt wel iets heel unieks in je boom of huis hangen!

Ergens in oktober of november besloot ik samen met mijn moeder om dit jaar de kerstboom eens een ander tintje te geven. We wilde heel graag de witte en paarse kleuren door voeren, en daar zelf mee gaan knutselen. En zo gezegd zo gedaan, in november gingen we kerstversiering knutselen. We maakten ook verschillende kerstballen, maar die komen binnenkort op mijn blog. Eerst de versiering!

Kerstversiering maken?

Bij de intratuin nam ik een aantal leuke kerstballen en accessoires mee. We zagen onwijs veel leuke dingen die we besloten om zelf te gaan maken. Zo kon ik eindelijk eens weer creatief bezig zijn, en heerlijk knutselen. Hier een aantal ideeën die wij maakten. Ook vertel ik er kort bij hoe je dit maakt. Wil je nou een uitgebreider beschrijving of een artikel per versiering, laat het dan even weten en wie weet kan ik nog wat leuks hierover schrijven.

1. Herten van karton

Deze herten heb ik getekend en vervolgens wit gemaakt met verf, en ze versierd met glitters.

2. Kerst in een potje

Deze maakte ik niet zelf dit keer, maar voorheen wel. Heel makkelijk om zelf te maken, en je kunt het helemaal naar eigen idee en smaak inrichten.

3. Kerst klokjes

Van een klein potje die je kunt kopen bij bijvoorbeeld Intratuin om plantjes in te zetten, kun je ook hele leuke kerst klokjes maken. Schilder de potjes wit en maak er een leuk touwtje aan met een belletje.

4. Een kerst scène
Deze kwam ik tegen bij de Action. Ik nam 2 soorten mee die ik binnenkort ook laat zien op mijn blog!

Ik maakte ook zelf kerstballen. Wil je weten hoe ik dat deed, houd dan zeker mijn blog in de gaten. Want ik laat je dan precies weten hoe je dit doet. Binnenkort laat ik ook onze kerstboom zien zodat je precies weet hoe al deze versieringen er uit kunnen komen te zien.

Heb jij wel eens zelf kerstversiering gemaakt?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Kerstversiering? Die maak je natuurlijk zelf!

  1. Wat ben je creatief.
    Mijn vrouw houd zich er ook wel mee bezig. Maar dan niet zoals u maar meer met decoratie plaatsen en creatief met boomstamstukken en daar dorpjes van maken.

    Aum Shanthi

Comments are closed.