Kaascake maken – Make Cheesecake yourself!

kaascake, sernik

Vandaag heb ik een hele lekkere Do it Yourself! Vandaag maken we namelijk Kaascake, wij noemen het ook wel Sernik (poolse naam voor kaascake). Ik vind het heerlijk, en mijn moeder ook! Heerlijk fris, beetje zoet en prima te doen als het warm weer is! Ik laat je vandaag zien hoe wij kaascake maken! Kijk je mee?

Allereerst zal ik het recept voor jullie opschrijven. Hierboven op de foto hebben we het dubbele recept gemaakt, vandaar dat er wat meer ingrediënten op staan.

Wat heb je nodig?
– kilo kaas (uitgelekte yoghurt)
– 4 eieren
– 1 zakje bakpoeder
– 1 zakje vanille suiker
– rozijnen naar smaak
– 50 gr. griesmeel
– Bisquits voor de bodem
– 2 et. maïzena
– 250 gr. suiker
– 200 gr. boter

_DSC2144

_DSC2145

Meng de boter, suiker en eidooiers door elkaar. Tot een glad beslag. Doe de bakpoeder, maïzena, griesmeel, bij het beslag en meng dit goed door elkaar.
Doe in gedeeltes de uitgelekte yoghurt (kaas) door het beslag. Als alles door elkaar zit dan doe je het eiwit kloppen, zorg ervoor dat dit goed stijf is. (hier doe je een klein beetje suiker doorheen), en daarna meng je het eiwit met het beslag. Daarna voeg je de rozijnen toe en spatel je dit weer voorzichtig door het deeg.

_DSC2146

Pak een springvorm, smeer deze in met wat boter. Op de bodem leg je de bisquit en daarop leg je voorzichtig het beslag. Doe de kaascake in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak de kaascake zo’n 60 tot 75 minuten tot de kaascake goudbruin en droog is van binnen.

_DSC2148

Als de kaascake klaar is laat je hem wat afkoelen in de springvorm. Daarna kun je het in punten snijden en opeten!

_DSC2166

Eetsmakelijk!

Hebben jullie wel eens kaascake gegeten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

17 thoughts on “Kaascake maken – Make Cheesecake yourself!

  1. Ziet er heerlijk uit.. heb het volgens mij weleens gehad, alleen realiseerde me toen niet dat het kaascake was! 🙂

  2. Oeeeh kaascake lekker! 🙂 Dit recept kende ik nog niet, zeker het proberen waard 🙂 Liefs! x

Comments are closed.