Je eigen kerstkrans maken – DIY

kerstkrans maken

Ook dit jaar leek het mij weer leuk om een aantal decoraties voor kerst zelf te gaan maken. Dit keek ging ik mijn eigen kerstkrans maken in de vorm van een ster. Hoe ik dit heb gedaan en hoe jij ook zo’n eigen kerstkrans kunt maken, is veel makkelijker dan je denkt. Daarom hierbij mijn DIY (want hé knutselen is gewoon heel erg leuk!).

Je ziet meestal ronde kerstkransen maar het leek mij wel eens leuk om een ster vorm te maken. Eens iets anders die je zowel binnen als buiten zou kunnen gebruiken als decoratie. Een hele makkelijke maak ook leuke DIY voor kerst, maak je eigen kerstversiering!

Kerstkrans maken

kerstkrans maken
Wat heb je nodig?
– Stokjes (liefst allemaal even dik)
– Kleine dennenappels (optioneel)
– Takjes, het liefst zo fijn en klein mogelijk
– Kralen (optioneel)
– Besjes (optioneel)
– Lijmpistool met lijm
– Ijzerdraad
kerstkrans maken
Allereerst is het belangrijk dat je stokjes of takjes hebt die allemaal een gelijke lengte hebben en ongeveer dezelfde dikte. De stokjes / takjes maak je vast met een stukje ijzerdraad zodat het een ster gaat worden. Zodra je een ster vorm hebt en alles vast zit kun je beginnen met het vastmaken van de takjes. Dit doe je doormiddel van een lijmpistool waarbij je steeds één takje gaat vastlijmen. Zorg ervoor dat je krans goed gevuld en bedekt wordt. Dit is namelijk het mooist! Hier zit ook gelijk het meeste tijd in, dus doe rustig aan en zorg ervoor dat je een mooie basis hebt.
kerstkrans maken
Mijn basis zag er dus zo uit (zoals op de foto hierboven). Hierna vond ik het zelf nog wel leuk om de kerstkrans te gaan versieren zodat het toch iets vrolijker zou zijn. Hiervoor gebruikte ik kleine dennenappels, kralen en besjes. De dennenappels, besjes, takjes en stokjes heb ik allemaal uit het bos gehaald waardoor deze kerstkrans mij helemaal niets heeft gekost om te maken. De rest had ik namelijk al in huis liggen.
Maar zoals ik al schreef, ik wilde hem nog gaan versieren. Ik plakte ook weer met het lijmpistool de dennenappels, besjes en kralen op. Dit deed ik gewoon geheel willekeurig en naar eigen smaak. Vind jij hem nou niet vol genoeg of kleurrijk genoeg of wil je liever geen kralen gebruiken, dat kan! Je kunt bij het versieren natuurlijk alle kanten op en hem zo versieren zoals jij leuk vind.

Veel knutselplezier!

Maak jij wel eens iets zelf?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.