Jaaroverzicht 2018 LiefsCarolien.nl

jaaroverzicht 2018

Het is alweer bijna het einde van het jaar en daarom tijd om terug te kijken op 2018. Een jaar met zowel ups als downs maar met ook vele mooie momenten met bloggers, vakanties en meer. Hoe zag mijn 2018 eruit in een vogelvlucht?! Kijk je mee terug op een fantastisch blogjaar?

2018 was een mooi jaar met vele mooie en minder mooie momenten qua bloggen. Hoe het persoonlijk ging zal ik ook af en toe tussendoor delen maar in principe gaat dit jaaroverzicht over LiefsCarolien.nl dus mijn blog. Ben je er klaar voor? De eerste 5 maanden schreef ik op 1 juni dus geniet van een terugblik uit verschillende periodes.

Jaaroverzicht 2018 voor LiefsCarolien.nl

Januari
Ik begon vol enthousiasme aan een nieuw jaar. 2018 moest en zou mijn jaar gaan worden. Zowel voor mijn blog als persoonlijk. Ik kocht de premium plugin van SEO yoast en hoopte daarmee mijn zoekbereik te vergroten. Ik merkte die maand ook ineens een flinke stijging kwa bezoekers wat mij ook een flinke boost energie gaf. Ook solliciteerde ik die maand weer bij Avonturenpark Hellendoorn en legde ik de laatste hand aan de lessen van de thuisstudie Medisch secretaresse die ik volgde. Wat dat betreft startte mijn blog een goed jaar!

Februari
Persoonlijke gezien maakte ik alle lessen af van de thuisstudie en kon het leren voor het examen beginnen! Ik schafte een metaaldetector aan zodat ik een nieuwe hobby kon beginnen die ik samen met mijn jongste broertje kon gaan doen. Ging samen met mijn ouders naar de huishoudbeurs en naar IJmuiden! Met mijn blog kwam ik in een kleine dip en dat kon ik gelijk merken aan het bezoekersaantal. Ook kreeg ik deze maand de diagnose Fibromyalgie en startte ik met mijn huisarts een traject om mij beter te voelen.

Maart
De maand waarin ik mijn werkkleding ophaalde, mijn examen aflegde en te horen kreeg dat ik 1 fout teveel had gemaakt en alweer de griep kreeg. Ik kreeg voor het eerst dit jaar de controle van de Crohn waar ik minder leuk nieuws te horen kreeg. De maand waarin ik ook probeerde vooruit te plannen met in gedachten dat ik tijdens dagen dat ik moet werken niet extra tijd heb voor mijn blog. Ook hele leuke samenwerkingen gekregen en mijn boek een feit werd. Ik schreef de eerste beginselen van mijn boek ‘Bloggen doe ik zo!’. Vroeg aan mede bloggers wat zij van het idee vonden. Maar plande ik ook met een aantal lieve blogvriendinnen een uitje voor in de maand mei!
speciale zomerse outfit
April
De maand dat ik weer begon met werken maar dit toch zwaarder viel dan ik in eerste instantie dacht. Ik verzette de extra controle afspraak van de mdl naar juni omdat de griep nog steeds niet minder was. Het schrijven van mijn boek nu echt serieus werd en ik hier de eerste bladzijdes voor schreef.

Mei
Deze maand kreeg ik behoorlijk veel last van de chemotabletten die ik slikte voor de Crohn en besloot ik om niet meer door te willen met deze medicijnen en dit bij de volgende controle door te geven. Qua bloggen ging het heel erg goed. Ik schreef leuke artikelen, mocht leuke samenwerkingen doen en kwam een heel eind met mijn boek. Zo’n eind dat ik aan het einde van de maand een aantal deadlines maakten en een afspraak voor het proefdrukken van het boek! Qua bezoekers zat er ook deze maand een mooie stijging in!

Juni
De maand dat ik een aantal nieuwe methodes voor het krijgen van bezoekers en extra advertentie inkomsten. De eerste 2 dagen merkte ik al zo’n verschil dat het mij een enorme boost gaf om door te gaan! Ook maakte ik het boek af en maakte ik mijn allereerste proefdruk! Ik besloot om op 29 juni de verkoop van het boek en e-book te starten! Ik eindigde de maand met een verdubbeling van weergaven en bezoekers! Ook de eerste boeken en e-books werden verkocht! Al met al een positieve maand.
Vakantie dagboek – 11 dagen Wildberg Duitsland
Juli
De maand waarin ik alle voorbereidingen trof voor de vakantie waaronder flink vooruit werken met mijn blog! Daarbij bedacht ik iets nieuws om te gaan verkopen namelijk zelf gehaakte mandjes! Omdat de bezoekers onwijs omhoog gingen besloot ik om een oproep op facebook te plaatsen waarbij kleine bloggers zich konden opgeven voor het uitproberen van mijn nieuwe methode. In plaats van 10 bloggers gaven er nog meer bloggers zich op waardoor ik in groepjes zou gaan werken. Helaas werkte het vooruit schrijven niet helemaal en kwam ik niet verder dan een paar dagen na mijn vakantie.

Augustus
Deze maand stond centraal voor het begeleiden van de blogteam groepjes die mijn methode gingen uitproberen. Ik was het eerste deel van augustus op vakantie in Wildberg (Duitsland) en kwam hier onwijs bruin van terug. Ik besloot om meer tijd te steken in mijn blog en ging bij beide banen minder werken. 5 van de 7 dagen werken bij een normale baan en de andere 2 dagen had ik voor mijn blog. Helaas had ik echt een dip en kwam er van bloggen vrij weinig. Na het werk was ik gewoon te moe en de dagen dat ik niet werkte had ik nodig om bij te komen en op te laden voor de dagen dat ik weer moest werken. Ook kocht ik in deze maand een peugeot 206, super leuk beginners autootje die ik in ieder geval tot de komende keuring in mei houd.

September
De maand startte ik met volle moed en motivatie en maakte ik doelen voor de maand. Gelukkig werd deze maand rustig en werkte ik de eerste 2 weken maar 3 dagen in de week wat ik onwijs fijn vond. Zo had ik tijd voor mijn blog waar ik deze maand wel echt op wilde focussen. En dat merkte ik ook gelijk aan de statistieken. Die schoten omhoog en had ik ineens wekelijks in plaats van 1000 bezoekers meer dan 2800 bezoekers. Dat gaf natuurlijk ook weer de nodige motivatie zal je begrijpen! Ik eindigde de maand met meer dan 10.000 unieke bezoekers wat natuurlijk onwijs gaaf was.
Autumn is coming
Oktober 2018
De maand startte met een enorme boost door de onwijs hoge statistieken van september. Ook kwamen er een aantal leuke samenwerkingen voorbij en kreeg ik ook een aantal perspakketjes. Qua bloggen ging het eigenlijk erg goed kort samengevat. Ik ging ook nog een aantal keren met mijn metaaldetector op pad en kocht ook een magneet om mee magneet te vissen. Helaas vond ik geen hele bijzondere dingen maar ruimde ik meer de natuur op, maar dat is natuurlijk ook erg goed. Qua bloggen had ik wel iets minder tijd en schreef ik amper vooruit. Dat kwam door te weinig tijd want oktober was natuurlijk de laatste maand bij Avonturenpark Hellendoorn en had ik 28 oktober de laatste werkdag. Die dag ervoor was ik nog met een aantal leuke mensen naar het park geweest. Leuke maand maar wel druk!

November 2018
De maand waarin ik voor het eerst autopech had met mijn eigen auto. Hij wilde niet starten en had geluk dat ik die ochtend wel naar het werk toe kon rijden maar helaas niet terug. Na het opladen van de accu was er niets meer aan de hand. Ook de maand waarin ik een nieuwe baan kreeg. Ik ging namelijk productiewerk doen bij de Enkco waarbij ik 3 dagen ging werken van 7:54uur tot 16:30uur. Nouja 3 dagen is misschien overdreven, het werken in ieder geval 2 dagen maar ik was wel 3 dagen beschikbaar. Op zich vond ik die 2 dagen ook wel prima. Qua bezoekers aantallen ging ik ook weer omhoog en kwam ik boven de 15.000 terecht.

December 2018
De maand begon vrij goed. Ik zat lekker in mijn vel werkte 4 dagen in de week (tussen de 20 en 25 uur per week). Qua bloggen kon ik redelijk vooruit werken maar had ik ook leuke samenwerkingen. En had voor mijn werk zowel een kerstdiner als kerstbijeenkomst. Ook kreeg ik een kerstpakket wat ik wel heel tof vond. Echter de week voor kerst stopte het werk bij Enkco (althans, ik werd niet ingepland) en dat voelde ik natuurlijk ook gelijk in mijn inkomsten. Ik ging meteen op zoek naar ander werk en deed een aantal sollicitaties. Wie weet hoe dat gaat uitpakken in 2019.
December was een fijne maand, ik verlengde de premium YOAST plugin en probeerde voor de feestdagen wat vooruit te werken zodat ik een hele week niet aan mijn blog hoefde te denken. Je raad het vast al, ondanks dat ging ik weer gewoon verder met schrijven en schreef ik een aantal reserve artikelen.

Al met al was 2018 dus een prima jaar. Ik hoop dan ook dat 2019 nog beter mag worden en op z’n minst net zo mooi mag zijn als 2018 met nog veel meer hoogtepunten. En dat wens ik al mijn lieve lezers ook toe. Dat jullie een geweldig, bijzonder, liefdevol en gezond 2019 mogen krijgen. En natuurlijk dat we elkaar ook nog vaak online mogen tegenkomen. Want in 2019 blijft mijn blog ook voor jou vol met informatie en zullen er nog veel meer artikelen online komen. Ik wens je het allerbeste toe!
Liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “Jaaroverzicht 2018 LiefsCarolien.nl

 1. Wat een jaar zeg….
  Het moet zo heftig geweest zijn de chemo maar jij bent een keiharde doorzetter….
  Respect

  Ik wens je alle goeds en moois in het nieuwe jaar ✨✨

  1. Wat onwijs lief! Ik wens jou ook het allesbeste toe voor 2019! Was inderdaad een heftig jaar maar onwijs blij dat ik koos om zelf de baas te zijn. Voel me nu onwijs goed sinds een aantal jaar. ♡♡

 2. Thank you for sharing a part of your world!.. have a Happy New Year!!.. hope your dreams come true, each and every day is filled with love and happiness and the new year is all that you wish for it to be!.. 🙂

  1. Wat een lieve reactie! Het was een heftig jaar maar bepaalde keuzes maakte het ook een prachtig jaar. Ik voel me nu onwijs goed (voelt als mijn leven terug) en dat had ik niet kunnen krijgen in combinatie met een ziekenhuis behandeling (daar werd ik juist zieker van).

Comments are closed.