Jaaroverzicht 2017 van Liefscarolien

Dit gaat waarschijnlijk een enorm lang jaaroverzicht worden. Ik maakte dit jaar veel mee met mijn blog, van hele leuke dingen tot de iets minder leuke dingen. Alles komt terug in dit jaaroverzicht 2017 van LiefsCarolien. Ook zal in dit jaaroverzicht mijn persoonlijke struggles delen, maar ook de vrolijke momenten erbij pakken. Het was een heel bijzonder maar ook heftig jaar voor mij. Laten we maar snel beginnen, want dit gaat best even duren!

2017 was apart, hectisch, bijzonder, heftig, emotioneel, zwaar, mooi, liefdevol, en speciaal. Het was een jaar waarin ik onwijs veel mee maakte, zowel persoonlijk als met mijn blog. Ik heb genoten van dit jaar, maar ben wel toe aan een nieuw begin. En dat begin start morgen al, op 1 januari. Dat 2018 nog mooier mag worden, met veel stabiele periodes!

Jaaroverzicht 2017

Januari 2017
Januari was het begin van een nieuw jaar. Die begon in mijn ogen verrassend goed toen ik die maand ineens 2 betaalde opdrachten kreeg. Zo uit het niets en onwijs gewenst. Ook qua bezoekersaantallen begon de maand niet slecht. Ik had meer bezoekers dan in december en daar was ik echt heel blij mee. Verder voelde ik mij in Januari lichamelijk niet oke. Ik sliep onwijs veel en was echt extreem moe. Ik besloot om naar de huisarts te gaan.

Februari 2017
Deze maand was kort, maar door de wie is de mol artikelen een enorm goede maand. Ik kreeg die maand de bloed uitslagen van de huisarts, en daaruit kwam niet veel goeds. Ik had nauwelijks vitamine D in mijn lichaam, wat mijn vermoeidheid kan verklaren. Ook waren mijn lever waardes en ontstekingswaarden niet goed. De huisarts besloot om een echo in te plannen. Ook kon ik die maand weer solliciteren bij het Avonturenpark, en hoopte ik echt dat ik aangenomen werd. Qua bloggen werkte ik voornamelijk veel vooruit. Ik wist dat als ik weer werk zou krijgen ik veel minder tijd zou hebben.

Maart 2017
Persoonlijk was dit een maand waarin ik flink verrast werd, niet wetende wat er allemaal nog zou gaan komen. De echo werd gemaakt en tijdens de echo had ik enorme pijn in mijn rechter onderbuik. Verder moest ik nog weer bloed prikken om mijn waardes in de gaten te houden. Die blijven helaas slecht. Qua bloggen had ik heerlijk vooruit gewerkt. En had weer een aantal betaalde opdrachten. Die maand besloot ik om mij te gaan verdiepen in de kvk en btw. Ik nam contact op met de kamer van koophandel die mij heel nuttig advies gaf. Helaas waren mijn statistieken die maand niet gegroeid.

April 2017
De maand waarin ik te horen kreeg dat er een stukje darm van 1,7cm op de echo ontstoken leek. Hiervoor belde de huisarts mij persoonlijk op. Ik moest dus weer terug voor een gesprek om te kijken wat we kunnen doen. Ook begon ik deze maand weer bij het Avonturenpark. Ik was namelijk aangenomen, en keek er enorm naar uit om weer te gaan werken. Werken in een attractiepark is echt heel erg leuk! Qua bloggen had ik dus veel minder tijd ineens. Maar toch maakte ik samen met de kamer van koophandel de keuze om te gaan voor enkel een btw nummer. Zo kon ik btw gaan schrijven voor de betaalde opdrachten die ik nu met enige regelmaat kreeg.

Mei 2017
Ik moest voor het eerst btw aangifte doen. Onwijs spannend vond ik dat, maar het is me wel helemaal zelf gelukt. Ik besloot dus om dit in ieder geval nu nog een lange tijd zelf te doen. Scheelt weer een boekhouder! Ik had hele leuke opdrachten die maand. En was heerlijk bezig met mijn blog, in alle vrije uurtjes. Persoonlijk was het een maand waarin ik de brief ontving voor een afspraak op de mdl polie. Als ik al geen buikpijn had, kreeg ik het wel spontaan van die brief!

Juni 2017
Een drukke maand, waarin ik veel werkte. Ook was ik een ruime week ziek. Ik onderging in die week de coloscopie, waaruit gelijk bleek dat ik de ziekte van crohn heb. Die dag veranderde mijn leven enorm. Op 29 juni 2017 was dat. De dag erna zou ik gelijk starten met de prednison. Niet wetende dat ik van 65 kilo naar uiteindelijk 82 kilo in september/oktober zou gaan. Qua bloggen had ik weinig tijd. Ik was blij dat ik de maanden hiervoor flink vooruit had gewerkt en alleen de persoonlijke artikelen elke week maar hoefde te schrijven. Mijn bezoekers aantallen gingen die maand wel enorm omhoog, omdat ik een brief naar Familie pos schreef van het programma ‘ Helemaal het einde’.

Juli 2017
Ik had een extreem goede blogmaand. Nooit verwacht dat ik ooit de 3500 bezoekers per maand zou passeren. Ik ging er nog ruim overheen ook! Hetzelfde artikel deed het weer extreem goed, en ook de vakantie artikelen werden erg goed bekeken. Ik kreeg weer heel veel zin om te gaan bloggen. Zoveel dat ik besloot om 2 boeken over bloggen aan te schaffen! Persoonlijk was dit wel 1 van de zwaardere maanden. Ik slikte de prednison en werd daar echt niet lekker van. Maar het moest, die ontsteking in mijn darmen (bleek later ruim 16cm te zijn), moest kleiner worden.

Augustus 2017
Ik kwam terug van 10 dagen vakantie met mijn ouders. En moest ook weer flink aan het werk. Die maand werkte ik minder dan ik had gewild, maarja je hebt niet alles in de hand. Ook moest ik beginnen met het onderhoudsmedicijn. Dit zou de mercaptopurine zijn, maar na 1 week werd ik heel erg ziek. Ik moest stoppen met het medicijn en een dalspiegel laten prikken. Later bleek dat het veels te hoog was en ik daardoor zo ziek was. Ik kreeg een ander medicijn de thiosix. Qua bloggen was dit een hele goede maand. Ik ging zelfs over de statistieken van vorige maand heen, en had leuke samenwerkingen. Voor mijn blog was dit echt een top maand!

September 2017
De maand waarin de kilo’s van de prednison het hardst eraan kwamen. Zo woog ik ineens 82 kilo. Ik hield enorm veel vocht vast. Zo erg dat mijn maat 36 niet meer paste en ik noodgedwongen andere kleding moest kopen. De medicijnen deden zijn werk want de ontsteking in de darmen was bijna 4 keer zo klein (althans de eiwitten). Ontzettend goed nieuws, ondanks dat ik mij nog steeds niet goed voelde. Qua bloggen liepen de bezoekers iets af. Het verschil met de vakantie was duidelijk merkbaar. Dit merkte ik ook in mijn motivatie.

Oktober 2017
Ik vond mijn motivatie voor het bloggen weer terug, en besloot om iets te doen aan de pred-vetjes. De kilo’s die ik door de prednison was aangekomen. Ik viel 9 kilo af die maand, enkel door het drinken van veel water, en wat oefeningen voor de spieren. Veel kon ik niet, want lopen werd extreem pijnlijk. Ook had ik nog steeds weinig kracht. De huisarts besloot om mij een verwijsbrief te geven naar de neuroloog. In deze maand had ik veel tijd voor mijn blog, al werkte ik nauwelijks vooruit. De bezoekers namen wel weer toe! Verder ging ik nog met een aantal meiden naar hellendoorn, en had ik 29 oktober mijn laatste werkdag.

November 2017
De maand begon erg goed. Ik kreeg er ineens heel veel volgers bij, en mijn statistieken gingen vaak door het plafond. Ik werkte veel aan mijn blog, en aan een nieuw project. Want morgen (als jij dit leest, dus 1 januari) staat er een nieuw gezamenlijke blog online. Allemaal even kijken dus! Persoonlijk was dit een maand met ups en downs. Ik kreeg te horen dat de crohn stabiel is (nog maar 145 eiwitten in plaats van 1720). En moest aan het einde van deze maand naar de neuroloog, voor de spierklachten. Ook maakte ik die maand de keuze om een thuisstudie te gaan doen. Medisch secretaresse it is! In amper 2,5e week had ik de helft van de lesstof die ik ontving al af. Cijfers kwamen ook binnen en ik stond met 20 lessen een 8,9 gemiddeld. Echt top!

December 2017
Ik deel veel aan de thuisstudie, maar wisselde dat ook af met het bezig zijn voor mijn aquarium. Ik bestelde garnalen online uit Duitsland, en besloot om mijn aquarium verhalen ergens anders te gaan schrijven. Ik maakte dus een nieuwe blog aan, speciaal voor mijn simple shrimps! Begin van de maand kreeg ik nog meer cijfers terug van de thuisstudie en had ik met 27 ingeleverde en nagekeken lessen nog steeds een 8,9! En ik hoefde dus nog maar 10 lessen te maken. Ook mailde ik de NHA of ik mijn 2e zending lesstof eerder dan 14 maart kon ontvangen (ik stelde januari voor, maar ontving het pakket op 15 december al!). Ik ging ook nog naar het Hema kerstevent in Amsterdam, en vond het weer geweldig. Zo leuk om zoveel bloggers te ontmoeten, en te spreken! Ik voelde mij heel erg dankbaar voor alles wat ik tot nu toe gedaan heb en heb gekregen door en met mijn blog. Ook kocht ik een nieuwe camera voor mijn blog, namelijk de canon eos m10! Echt verliefd op dat apparaat, wat een prachtige foto’s maakt dit toestel!

Lieve lezers,
Ik wil jullie onwijs bedanken voor dit prachtige blogjaar, en ik hoop dat jullie ook in 2018 mijn blog blijven lezen. Al jullie lieve berichtjes dit jaar hebben mij door deze toch wel moeilijke periode heen gesleept, en ik ben echt heel dankbaar hiervoor. Onwijs bedankt! Op naar een mooi, liefdevol, gezellig, en prachtig 2018!
Liefs,
Carolien <3

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

7 thoughts on “Jaaroverzicht 2017 van Liefscarolien

  1. dat is een heel verslag Carolien
    ik hoop bovenal dat de gezondheid goed is en je werk hebt of krijgt
    fijne jaarwisseling en een gezond 2018

  2. Een jaar met ups en downs. Maar ondanks de downs lees ik voornamelijk positiviteit. Houdt dat vast Carolien! Fijne jaarwisseling!

    1. Haha ja hij is inderdaad lang geworden. Was ook een heel apart jaar. Zeker op naar alle leuke dingen in 2018! Kan niet wachten om weer leuke dingen met jou en Demi te doen. Dat we in 2018 maar vaak kunnen afspreken!! Dikke kus

Comments are closed.