Jaar kalender voor je blog!

Jaar kalanders, iets wat ik gewoon echt nodig heb. Handig bij de planning van artikelen, maar ook voor zoveel meer. Vandaag laat ik zien hoe je eenvoudig zelf een jaar kalander in elkaar kan knutselen. Je kan er zoveel onderdelen aan toevoegen als je wilt, en helemaal zoals jij het wilt indelen. Ik laat je een deel van mijn jaar kalander zien. Knutsel je gezellig mee?
jaar kalender
Een kalender kan je natuurlijk helemaal zelf naar smaak maken. Wil je geschreven sheet, dan doe je dat gewoon. Wil je voor geprinte sheet dan is dat ook mogelijk. Ik kies vandaag (als voorbeeld) voor beide. De kalender wordt een voor geprinte sheet, en de extra blog gerelateerde bladeren worden geschreven. (dit is puur een voorbeeld).

Allereerst moet je natuurlijk de kalender uitprinten als dit jou keuze is. Ik kies ervoor om hem wat meer kleur te geven door de kalender uit te knippen en hem op een gekleurd scrapboek papier te plakken. Deze heb ik van de Hema.

jaar kalender
De jaar kalender ziet er dan vervolgens bij mij zo uit. Let niet op de gekleurde kruisjes want dat zijn de afgevinkte dagen. Daarnaast zie je misschien ook wel vakjes per dag en dit is voor mij puur een manier om te kijken op welke dagen ik al ingeplande artikelen heb en op welke dagen ik nog een artikel moet schrijven. Het is helemaal aan jou hoe je je kalender in wilt delen. Zelf vind ik dit erg handig, en kan ik bij houden op welke dagen ik wat harder mijn best moet doen om artikelen te schrijven en op welke dagen ik rustig aan kan doen.

Zoals je ook kan zien heb ik het blad waar de kalender op staat vast gemaakt met washi tape. Je kan dit bijvoorbeeld ook nog doen met lijm, of stickers.

jaar kalender
Wat ik sinds dit jaar ook ga doen is maandelijks bij houden wat mijn statistieken doen. Liefscarolien.nl is op 1 otkober 2015 begonnen en eigenlijk vind ik het wel fijn om mijn groei bij te houden. Zo kan ik gaan inspelen op bijvoorbeeld artikelen die hoog scoren, of artikelen achter wegen laten als iets niet bekeken wordt. Verder vind ik een kopje (of blad) met notitie ruimte/inspiratie ruimte heel erg fijn, want zo houd ik alles bij elkaar.
Ook houd ik bij welke samenwerkingen ik die maand heb, en welke kosten ik heb gemaakt voor mijn blog.

jaar kalender
Zoals je kan zien, kun je het helemaal naar eigen smaak en behoeften indelen. Naast mijn jaar kalender gebruik ik ook mijn zelf gemaakte agenda waarin ik bij houdt wat ik welke dag online plaats. En die ik voornamelijk gebruik met het plannen van verschillende artikelen. En daarnaast ook mijn blogschrift waar ik ook de nodige dingen bij houdt.

Op internet kun je heel veel verschillende soorten kalenders vinden. Maar je kan er natuurlijk ook ÊÊn zelf maken. Dit is eenvoudig te maken met Word of Exel.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

12 thoughts on “Jaar kalender voor je blog!

    1. Ik gaf in het artikel een voorbeeld van een geschreven blad, zelf gebruik ik een geprinte die je heel makkelijk in Word kan maken. Zal in de app wel even een foto delen 🙂

  1. Super leuk idee! Ik denk er al een tijdje over na om ook een blog agenda bij te gaan houden. Vooral om uitgaven en inkomsten een beetje bij te houden en ook statistieken enzo

    1. Ja daar heb ik hem ook een beetje voor. Aangezien ik vorig jaar best veel samenwerkingen had, en ik dat wel moet bijhouden zeg maar, dacht ik. Waarom niet allemaal in 1 map, dat is veel makkelijker dan in allerlei verschillende notitieboekjes. En verder wil ik gaan bijhouden wat mijn social media accounts elke maand doen. Stijgen ze, of blijven ze gelijk. Dan weet je een beetje of je er meer aandacht aan moet besteden 🙂 Ik vind het zelf zo wel handig. Alles bij elkaar, en toch best overzichtelijk!

    1. Dankje! In het artikel geef ik een voorbeeld met een geschreven versie als 2e blad. Zelf heb ik via Word een geprinte versie gemaakt. Die is iets mooier, en vind ik zelf net was mooier. Dit voorbeeld in de DIY is voor de echte knutsel fans 🙂

  2. Leuk gemaakt er erg handig! Zelf heb ik een kalender thuis liggen en ik denk dat jij mij wel wat inspiratie hebt gegeven. Dankjewel!

Comments are closed.