Lifestyle

Wie is de mol | molblog 5

En toen ging Marjolein eruit, de vierde afvaller van Wie is de mol. Deze aflevering worden we op een dwaal spoor gezet. Ik ontdekte meerdere hint naar verschillende personen. Zelf vond ik dit wel de minste aflevering van dit seizoen. Ik weet het niet, het pakte me niet.

Deze mol blog wordt een korte samenvatting vergeleken met molblog 1 tot 4 die eerder al online kwamen. Niet dat ik niet genoeg theorieën heb, maar ik zit een beetje in een dipje. Maar dat leg ik in een ander artikel uit, aangezien jullie hier komen voor de tips en hint van Wie is de mol!

Allereerst misschien wel een hele mooie en al ontdekte hint is dit: Het langste woord dat je kunt maken met alleen de bovenste rij van je toetsenbord. Wat we gezien hebben in de opdracht met het doorgeven van het verhaal. Als we eens even gaan kijken naar ons toetsenbord, dan kun je in de eerste rij ‘Rop’ maken, wat kan slaan op de titel van deze week. Namelijk 3 al weg, 7 over. Ja 7 letters houden we over, en de 3 vormen de naam Rop. Tot nu toe sloegen de titels van de afleveringen op de afvaller, dus kunnen we hieruit opmaken dat Rop de volgende afvaller is? Maar nu weer terug naar het begin van de aflevering. ( Deze hint heb je ook kunnen lezen op de site van 10e.nl, waar er ook een foto bij geplaatst is, hoe dit wordt gezien! Dus mocht je me niet geloven, dan moet je zeker even een kijkje nemen op die site!)

De eerste opdracht, fietsen door een zandweg en daarbij briefjes met daarop de cijfers 1 tot 12 vinden en het antwoordt daarvan doorgeven aan degene die bij Art zou staan. Dat was Taeke, maar heel handig was hij niet tijdens deze opdracht. Als een gek fietsen hij naar Art zonder te kijken waar de briefjes ouden hangen, dus de kandidaten gingen er van uit dat er heel lang geen briefjes zouden hangen. Het eerste briefje wat gevonden werd is 7. Klaas beantwoorde vraag 7, en Tim vraag 8 en 9, en daarmee verdiende ze maar 600 euro voor de pot.

Opdracht 2, was een grappige opdracht. Rops gezicht, happy face, slak en tosti werden genoemd als symbolen. De kandidaten gingen verdeeld over 3 bootjes en gingen de zee op. Bordjes met symbolen die ze net hadden gezien uit het water vissen. Klaas en Cecile hadden wel 5 van de 9 symbolen uit het water gevist, en daarmee verdiende ze 1000 euro. Die klaas in zijn eentje uit de schatkist haalde.

De laatste opdracht had ik hierboven al kort behandeld, maar er is nog zoveel meer gebeurd dan dat. Op een super lange burg moesten de kandidaten in estafette vorm 2 stukken tekst doorgeven naar de ander, en andersom. Ik vond het een rare opdracht, maar dat vond ik eigenlijk van de hele aflevering. Annemieke verzon er nog vrolijk een extra zin bij aan, die tevens nergens op sloeg. En hier werd helaas geen geld verdiend.

Volgende week ben ik weer helemaal terug met nog veel meer tips en hints dan deze keer. Dus voor iedereen die hier kwam voor hints en tips. Volgende week haal ik alles dubbel en dik in!

8 thoughts on “Wie is de mol | molblog 5”

  1. Ja het is lastig, want iedereen molt. Ik denk echt dat Klaas de mol is, zoveel duidelijke hints naar hem toe!

 1. Het is zo lastig! Gelukkig heb ik nog wel alle punten op m’n app, hahah! Je artikels over de mol vind ik erg leuk om te lezen, ook omdat het echt mijn lievelingsprogramma is. Ik kan niet wachten tot de volgende. Liefs

  1. Aah wat lief! Het is ook echt mijn favoriete programma, zo leuk om te kijken! Volgende week nog veel meer tips 🙂 Liefs

 2. Taeke viel mij erg op deze aflevering, het geklungel met de porto (opdracht 1) kon net zo goed aan hem liggen als aan Tim…kwestie van het knopje aan- en uitzetten!
  Hetzelfde bij de bootopdracht: het leek alsof Annemiek haar porto niet aanhad…maar wie zegt dat Taeke zijn porto wél aanhad?
  Tevens had Taeke het over “The Pirates of the Carribean” en het antwoord op vraag 7 (opdracht 1) was Roberto Cofresi…een beroemde piraat van de Carribean…verdacht allemaal!

 3. Ik weet niet wat voor een toetsenbord jij hebt! Lol. Maar ik denk nog steeds Klaas en Cecile en misschien ook wel een beetje Rob. Ik hoop dat je snel over je dip bent!

  1. Ja die vraag kreeg ik vaker, maar Rop kun je zeker maken met de eerste rij van je toetsenbord. Voor een foto naar deze hint verwijs ik je door naar een andere site. (link staat in het artikel!)

Comments are closed.