Lifestyle

Wie is de mol | molblog 4

Ja en dan is er zomaar een hoofdverdachte uit. Eigenlijk helemaal niet erg, want nu kunnen we nog beter letten op de rest. Maar wat gebeurde er allemaal in aflevering 4 van ‘Wie is de mol?’, en wat is mij opgevallen. En ik leg jullie uit wie ik denk dat de mol is! Het is bijna overduidelijk. Je leest het allemaal in molblog 4.

Wat vind ik het ontzettend jammer dat Ellie eruit is. Ze was zo’n leuke speler, en haalde af en toe best hilarische dingen uit. Daardoor was ze ook verdacht, neem nou dat moment in dat klooster. Zeg niet dat je niet hebt zitten lachen. Ik vond het geweldig, ze nam haar taak uiterst serieus. Maar nu zij eruit is kunnen we ons gaan focussen op de andere spelers. Want wie deed er nu heel erg verdacht, en wie denk ik dat de mol is.

Omdat ik eigenlijk elk jaar de afleveringen meerdere keer kijk, en omdat het makkelijker is als er spelers zijn afgevallen. Ga je bepaalde dingen zien. Daarom keek ik voor deze molblog de afleveringen allemaal nog een keer terug. Wat viel mij op?

Aflevering 1: Wijsmaken
Tijdens het terugkijken van de eerste aflevering, viel me gelijk iets op. Onder de aflevering staat namelijk dat de mol voelt zich thuis in de Dominicaanse republiek. Art zegt tijdens het gesprek met de mol, dat hij geen persoonlijk contact meer heeft met hem/haar.
Wat mij opviel tijdens het bespreken van de dossiers, is dat Art over Marjolein zegt dat ze ongrijpbaar is. En over Rob dat hij onhandig en ontwapend is. Mmh, ik weet niet, maar dit bleef ik maar onthouden. Opvallend vooral. Verder komt er in de leader het getal 876 duidelijk naar voren. Wat heeft dit te betekenen?
Schrok Klaas wel heel erg toen Art ineens voor zijn neus stond. Annemieke heel goed Spaans kan, maar niet eens 2 personen kan vinden van haar leeftijd. Cecile heel slecht Spaans kan, en dat ook niet erg vind. Marjolein iedereen tijdens de eerste opdracht probeerde te helpen. En ze niet heel blij was toen de opdracht geslaagd bleek te zijn. Tijdens de topito opdracht Annemieke voor het geld wil gaan, en ze Taeke oppert als aanvoerder. Klaas rekt eigenlijk helemaal niet zoveel, en Cecile weet niet meer hoe een topito heet, en noemt het maar mollen.. En ook wel raar is dat Rob een pauze wilde tijdens de opdracht. Lieve Rob dat kan toch helemaal niet in 10minuten.

Aflevering 2: Het laatste woord letterlijk
Tijdens de eerste opdracht in de zoutmijn zijn mij een paar dingen nog extra opgevallen. Klaas zet de portofoon uit, of in ieder geval flink zachter. Niet handig, want je moet communiceren tijdens de opdracht in de zoutmijn. Tim rent in het rond in de zoutmijn om te kijken of er nog ergens een zeldzame zoutsoort ligt. Verder viel ook op dat bij de foto opdracht Marjolein geen taak had, alleen het controleren van het geheel. Een hele fijne plaats als mol, maar niet zo fijn als kandidaat. Als laatste opdracht gaan ze naar een verlaten klooster, waar de oud mollen de nodige informatie geven aan de kandidaten. Misschien wel de meest duidelijke hint in dit seizoen is dat de oud mollen allemaal een laatste woord zeggen. Deze laatst woorden samen vormen de naam ‘Klaas’. Ja ja klaas, ben jij de mol?

Aflevering 3: Wie schrijft die blijft
Tijdens de eerste opdracht waarin ze de ontbrekende stukjes geld bij elkaar moesten zoeken, waren er ook opvallende dingen. Namelijk Rob die de portofoon uit zette, Taeke die heel raar de porto verkeer door de war brengt. Bij de 2e opdracht is Rob wel de meest opvallende persoon, hij beland eerst in een stellage. En daarna zegt hij er ook nog achteraan dat hij nachtblind is. De mol is natuurlijk nachtblind. En dan was er nog de derde opdracht deze aflevering, namelijk het gokken van geld. We weten niet precies welke speler wat heeft ingevuld, en kunnen alleen maar raden. Helaas hebben we hier heel weinig aan. Wat we wel weten is dat er totaal €2345,- uit de pot werd gehaald. Verder is aan tafel ook opgevallen dat Marjolein en Tim fanatiek aan het puzzelen gingen met de geld briefjes. De mol zou niet willen dat zijn gezicht ontdekt werd toch? Wat ook nog op viel was het gemene lachje van Rob, de tekst die geknipt werd toen Klaas aan het praten was in de biecht (ja er mist een stuk van zijn zin!). En het is me opgevallen dat Marjolein een beetje op de achtergrond is deze aflevering. Je ziet haar niet veel in beeld, en hoor je ook nauwelijks praten.

Aflevering 4: Minder dan je denkt
Een shock deze aflevering, namelijk één van mijn hoofdverdachten Ellie moest naar huis. Ze was zo’n leuke kandidaat, ik heb veel om haar kunnen lachen. Maar wat was er verdacht deze aflevering. Ik maakte een opsomming en ik weet bijna 99% zeker wie de mol is. Ik denk namelijk echt dat Klaas de mol is, er wijzer zoveel dingen zijn richting op. Al vind ik Annemieke ook wel verdacht. Ze heeft iets ongrijpbaars, iets geheimzinnigs. Maar alles wijst op klaas. Eerst al de oud mollen die zijn naam vormen, en daarna de aanwijzing in deze aflevering. Namelijk de opdracht waren de kandidaten de goede cijfercodes uit het water moeten halen. Alle cijfers (de eerste) bij elkaar gesteld, vormt de naam klaas. Er zijn op internet meerder foto’s gevonden die dit bevestigen. Daarna is het tijd voor de volgende opdracht in duos. Waar alleen Marjolein voor het geld gaat, en Annemieke 3 jokers en -500 euro de hoofdprijs vind. Rob rent zonder doel rond, en pakt uiteindelijk niets, net zoals Cecile.
Tijdens de laatste opdracht deze aflevering moeten ze een kist van een berg naar beneden krijgen. Ze krijgen eerst vragen en aan de hand van de antwoorden de goede of de slechte sleutels. Al met al (door toch redelijk wat foute antwoorden), krijgen ze de kist beneden en verdienen ze €1500,-. Wat opvallend was is dat Cecile sowieso niet wilde klimmen, en dat Annemieke afhaakte. Maar ook Marjolein die bovenaan alleen het slot voorop de kist zag, en de andere sloten niet eens heeft gezien en geprobeerd. Niet erg op zich, want ze had verkeerde sleutels. Maar wel verdacht.

Mijn mol is Klaas, maar ik verdenk Annemieke ook nog wel. Misschien dat ik nu echt in een tunnelvisie zit, maar in mijn ogen lijd alles naar Klaas. Wie denken jullie dat de mol is? En wie sowieso niet?

6 thoughts on “Wie is de mol | molblog 4”

  1. Zo jammer dat Ellie eruit is, ik was helemaal verbaasd! Ik verdenking nu Klaas, Cecile en Marjolein!

    1. Ja ik mis haar nu al 🙂 Ze was een hele leuke toevoeging, ik vind Klaas echt het verdachts, niet qua gedragingen, maar in alle hint die in het programma verborgen zitten.

  2. Wat een leuk blogje! Ik was zeer verbaasd dat Ellie er uit lag en jammer. Want ook ik heb dubbel gelegen van dat stukje in het klooster en haar uitleg over de werking van een portofoon. 😉 Aan verdenken doe ik niet zo, ik kijk ernaar maar verder ben ik er totaal niet mee bezig. Xoxo

    1. Dankjewel! Ja het is echt heel erg jammer dat Ellie eruit is, ze had nog voor leuke scenes kunnen zorgen 🙂 xx

    1. Ja Cecile is ook een aparte kandidaat.. maar of ze de mol is? Of gewoon een kandidaat die probeert te mollen. Ik kan er niet zo goed achter komen.

Comments are closed.