Lifestyle

Wie is de mol | molblog 3

Tijd voor molblog 3. De aflevering was weer een spannende, en de welbekende laser game opdracht is weer geweest. Maar wat is mij opvallen deze aflevering, en wat zijn de overgebleven hints van aflevering 1 en 2. Dat alles lees je in molblog 3.

Zoals je van mij gewend bent, blik ik aller eerst even terug op de afgelopen afleveringen. Want nu we weten wie de afvallers zijn, kunnen we hun van ons lijstje schappen.
Molblog 1 lees je hier, en molblog 2 lees je hier. Mocht je benieuwd zijn de artikelen, dan kun je ze eerst even terug lezen.

Terugblik op de vorige afleveringen
Weet je de titels nog? Wijsmaken en het laatste woord letterlijk. Dat de titel wijs maken is, is dus nu wel duidelijk. Remy die aflevering 3 moest verlaten maakte wijsjes. Maar daar was het geen hint naartoe. Misschien toch een hint naar Ellie die politiewoordvoersters is, en dus een soort voorlichting geeft? Daarnaast gaf ze ook een soort voorlichting over Ether discipline in de 2e aflevering.  Daarnaast vind het raar dat er ook – bedragen/briefjes zijn dit seizoen. Maar de spelers krijgen helemaal geen – geld, hebben we gezien. Want ze moeten gewoon geld inleveren als ze geld hebben verloren. Heel erg raar, zeker omdat Marjolein & Rob op de briefjes staan (van de kandidaten die over zijn).

Aflevering 3; Wie schrijft die blijft
Wat een mysterieuze titel voor aflevering 3. In deze aflevering kwam de geweldige en welbekende laser opdracht. Het is toch ook geweldig om mensen voor een aantal stipjes te zien rennen. Ja daar kan ik toch wel van genieten. Het was ook een aflevering waarin veel hints en verdachte acties zaten. Laten we even kijken per opdracht wat mij is opgevallen.

Opdracht 1; Matchen heette de opdracht. De kandidaten moeten de briefjes waarop 1/3 van het geld op staat, compleet maken. Wat opvallend was, is dat Rob de telefoon uit zette. Terwijl dat het enige communicatie middel was. Beetje dom, of typisch een mol actie? Ellie zegt ook nog zo leuk dat ze haar mol (rob) het initiatief laat nemen, om te controleren of om hem extra verdacht te laten maken. Taeke rekt tijd in deze opdracht, door echt ontzettend raar te reageren als de telefoon gaat. Wel hele leuke humor trouwens. De 1000 euro kon alleen compleet worden gemaakt als er ondergronds werd gegaan. Maar natuurlijk gaat niemand dat doen. En de mol zal er ook voor zorgen dat niemand die keuze gaat maken.

Opdracht 2: Laser opdracht. De kandidaten krijgen 1500euro die ze moeten verdelen onder elkaar. We weten dat  Taeke 500euro kreeg. Ellie heeft 200euro, Klaas heeft 100euro, Remy heeft 100euro, en Cecile brengt ook 100euro in de pot. Totaal (met de verdubbellaars) werd hier 1700euro verdiend. Tim, Annemieke, Rob en Marjolein brengen geen geld binnen. Rob is wel de meeste opvallende persoon tijdens deze opdracht. Eerst vliegt hij in een stellage, en daarna zegt hij er ook nog achteraan dat hij nachtblind is.

Opdracht 3: Geld gokken voor vragen. Bij deze soort van opdracht mocht er niet gepraat worden, en moesten de kandidaten één voor één een geld bedrag opschrijven. Het een na hoogste bedrag had de keuze over de test. Uiteindelijk werd dat het bedrag 2345,- wat hoogstwaarschijnlijk door Tim opgeschreven werd. Ook heeft hij een enorme grijns op zijn gezicht als Art dit bedrag noemt. Remy schrijft 0euro op, en Taeke heeft een bedrag opgeschreven met 41. Wat iedereen precies opschreef, weten we niet. Heel erg jammer, maar ook begrijpelijk. Want hier zouden we de mol aan het werk zien.

Wat me nog meer opviel is dat Klaas in de eerste opdracht een briefje verkeerd wilde ophangen, zodat het niet of nauwelijks herkend kon worden. Daarnaast zei hij ook dat de mol lachend de opdracht doorgaat. (weet hij al wie de mol is of is hij dat zelf?) Hij ging vervolgens ook kletsen met een aantal bewoners. Ook doet Rob net of zijn neus bloed als het oer het geld gaat aan de tafel. Verder is aan tafel ook opgevallen dat Marjolein en Tim fanatiek aan het puzzelen gingen met de geld briefjes. De mol zou niet willen dat zijn gezicht ontdekt werd toch? Tijdens de biecht van de laatste opdracht verteld Ellie dat een aantal kandidaten zich grote zorgen maken over de test, maar zij heeft dat niet. wat ook nog op viel was het gemene lachje van Rob, de tekst die geknipt werd toen Klaas aan het praten was in de biecht (ja er mist een stuk van zijn zin!). En het is me opgevallen dat Marjolein een beetje op de achtergrond is deze aflevering. Je ziet haar niet veel in beeld, en hoor je ook nauwelijks praten.

Wie ik verdenk?

– Ellie
– Klaas
– Marjolein
– Rob

Wat is jou opgevallen tijdens de 3e aflevering? En wie verdenk jij, en natuurlijk wie is jou mol?

8 thoughts on “Wie is de mol | molblog 3”

  1. Nou ik eindelijk een aflevering heb gezien is het me helemaal niet duidelijk wie de mol is. Dat weet ik nog wel van de vorige keren dat je pas in de laatste aflevering denkt, ik weet het! En dan heb je het alsnog mis!

    1. Ja terwijl ik vorige aflevering Remy wat verdachter vond worden. Pffh gelukkig dat ik niet op hem ben gaan zitten. Maar Rob is echt zo’n apart geval. Kan niet echt erachter komen of het nu een mollende kandidaat is of de mol 🙂

      1. Ik zag een aantal keer ook een paar hele verdachte blikken bij hem. Mijn zus zegt dat we Annemieke ook even goed in de gaten moeten houden. Dus daar let ik volgende week op.

        1. Tot nu toe vind ik Annemieke meer een kandidaat. Maar vond haar en Marjolein deze aflevering wel opvallend meer de achtergrond opzoeken.

Comments are closed.