Tag

Is het al bijna kerst?

Ja ik weet het, we moeten nog een weekje wachten tot kerst, maar het artikel is namelijk een hele leuke tag voor kerst. Daarin beantwoordt ik allerlei vragen over kerst. Benieuwd wat kerst voor mij speciaal maakt, en wat wij thuis zoal doen met kerst? Lees dan zeker even dit artikel.
kerstZoals ik net al schreef is het tijd voor een tag. Natuurlijk hoort er in de kerstweek ook een kerst tag. Omdat ik de Christmas tag vorig jaar al deed, was ik extra blij dat er nog een andere kerst tag is, en die ga ik vandaag uitgebreid aan jullie voorleggen. Het zijn in totaal 10 vragen en mocht jij de tag ook leuk vullen, schaam je dan niet, en neem hem over! (niet mijn antwoorden natuurlijk!) Laten we maar snel beginnen.

Vraag 1: Hoe lang nog tot het kerst is?
Het is vandaag donderdag 17 december dus dat betekend nog een weekje en 1 dag. Volgende week is het zover, dan is het kerst. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar, op het weer na dan.

Vraag 2: Op een schaal van 1 t/m 10, erg kijk hoe jij uit naar kerst?
Normaal gesproken heb ik altijd heel erg zin in de kerstdagen, maar dit jaar is dit een stuk minder. Ik gaf het al eerder aan in een artikel in de kerst week, ik weet ook niet wat het is. Nou eigenlijk weet ik het wel, maar kan en wil ik het niet delen (nog niet) op mijn blog. Kerst is ook altijd heel dubbel, je wilt met iedereen gezellig bij elkaar zijn. Maar niet altijd kan dat, helaas.

Vraag 3: Wanneer zet jij de kerstboom op?
We waren wat vroeg dit jaar, ik had mijn kerstboom op 1 december opgezet, en mijn ouders volgens mij die dag ervoor. We hebben hem nu dus al een tijdje staan. Het is ook gewoon heel gezellig zodra je de kerstspullen er weer bij pakt. Dat vind ik ook altijd heel speciaal, het geeft een stuk sfeer en warmte in je huis!

Vraag 4: Hoe ziet jou ideale kerstboom eruit?
Rust, knusheid en vooral veel sfeer. Dit jaar heb ik weer gekozen voor mijn witte kerstboom met daarbij mijn gouden kerstballen en wat houten hangers. Eerder kon je al een artikel lezen over mijn kerstboom, mocht je die nog niet gelezen hebben, vind je hier een link.
nailart
Vraag 5:
Wat is je favoriete kerst liedje?
Dat blijft toch wel ‘All i want for Christmas’, iedereen kent dit kerst liedje volgens mij wel!

Vraag 6: Wat vind je echt niet kunnen met kerst?
Er is niet één ding wat ik niet vind kunnen, het zijn er meerdere. Bijvoorbeeld ruzie maken, kom op zeg. Het is de mooiste tijd van het jaar, en zeker geen tijd om ruzie te maken. Maar ook te veel alcohol drinken, ik drink helemaal geen alcohol puur omdat ik daar geen behoefte aan heb. Mensen worden vaak agressief als ze drinken (en zeker als ze teveel drinken) en daar heb ik totaal geen zin in met de feestdagen.

Vraag 7: Naar welk kerstgerecht kijk jij het meeste uit?
Omdat we dit jaar niet met kerst gaan gourmetten maar met de trouwdag van mijn ouders (de 29e),  kan ik daar helaas niet naar uit kijken met de feestdagen. Maar waar ik wel heel erg naar uit kijk ik de beenham die mijn moeder klaar gaat maken op eerste kerstdag. Heerlijk gevuld met roomkaas en cranberry’s, jammie! Het water loopt me nu al uit mijn mond.

Vraag 8: Wat voor outfit draag jij met kerst?
Heel simpel, een jurkje. Vaak is het een zwart kant jurkje met daaroverheen een jasje (omdat het anders te koud is). Maar dat gaan jullie vast nog wel voorbij zien komen in een ‘Life Diary’ binnenkort.

Vraag 9: Hoe ziet kerst er bij jou over 25jaar uit?
Oei moeilijk! Ik hoop met een gezinnetje, 2 of 3 leuke kinderen en een lieve man. In een mooi huis  en natuurlijk een leuke kerstboom. Tja moeilijk om over de toekomst na te denken.

Vraag 10: Wat geeft jou een echt kerstgevoel, en heb je een traditie?
Wat mij echt een kerstgevoel is en wat eigenlijk ook een beetje traditie is, zijn cadeautjes onder de boom. Ik keek vaak nog meer uit naar de kerstcadeautjes dan naar mijn verjaardagscadeautjes. Ik vind het gewoon heel erg leuk om cadeautjes te geven en te krijgen.

Dit was de tag voor dit jaar. Neem hem gerust over, want ik ben altijd benieuwd naar de verhalen van anderen. Nog de hele week (tot zondag) kan je genieten van kerst artikelen op Liefscarolien.nl en dan wens ik jullie allemaal nu alvast een hele fijne tijd en aanloop naar kerst!
handtekening carolien