Lifestyle

Irritaties bij het bloggen

Bloggen is ontzettend leuk, en ik zou het voor geen goud weg willen doen, maar toch heb ik wel eens irritaties tijdens het bloggen. In dit artikel deel ik mijn blog irritaties met jullie, en ben ik benieuwd of jij je erin herkent en wat jou irritaties zijn.
lente


Ondanks dat ik met veel liefde en plezier blog, raak ik regelmatig geirriteerd tijdens het bloggen. Ik raak normaal niet snel geirriteerd maar als zich iets herhaalderlijk gebeurt krijg ik toch grote vraagtekens. (Dit artikel bevat mijn mening, en ik wijs niemand aan. Mocht je je aangesproken voelen dan kan ik daar niks aan doen)

Irritatie 1; Zo kan ik bijvoorbeeld best geirriteerd raken als ik merk dat mensen mij na doen. Natuurlijk kan het 1 of 2 keer voorkomen dat je dezelfde artikelen plaatst, of een zelfse samenwerking hebt. Maar als je met precies alle bedrijven gaat samenwerken waarmee ik in het verleden mee heb samengewerkt, krijg ik toch zo mijn vraagtekens. Dat is ook de reden dat er geen lijstje met samenwerkingen meer bij Social media & contact staat. Ik merkte dat er op mijn blog ineens een gigantische stijging was naar deze artikelen en nadat ik een aantal keren daarna een zelfde samenwerking voorbij zag komen heb ik besloten om dat lijstje weg te halen. Gek, ineens worden de artikelen niet meer gelezen!
Tijdens al mijn samenwerkingen heb ik maar 2maal zelf het bedrijf benaderd. De andere bedrijven hebben mij benaderd en daar was ik best wel trots op.

Irritatie 2; Statistieken! Ik heb er eigenlijk gewoon een hekel aan. Leuk dat de ene dag beter is dan de ander, maar ik ga er enorm van twijfelen. Hallo faalangst, leuk dat je er nog bent! Ik probeer er echt zo min mogelijk naar te kijken. Af en toe doet mijn google analytics heel raar en meet hij niets (terwijl er niks veranderd is), als ik zoiets zie kan ik al enorm gaan stressen. Dus ik kijk het nog maar 1 a 2 keer per maand. Geeft veel meer rust, en zo neem je weer een irritatie weg.

Irritatie 3; Het moment dat je fotos wilt maken of wilt filmen en je ontdekt dat je accu leeg is. Gelukkig overkomt het me steeds minder en zet ik hem nu op tijd aan de lader.

Irritatie 4; Mislukte fotos, waar je achter komt nadat je het product hebt gebruikt. Ik doe sinds dien eerst de product fotos maken en ze vervolgens gelijk controleren op de laptop. Daarna maak ik pas swatches etc. Werkt veel beter.

Dat waren eigenlijk alle irritaties die ik heb op het gebied van bloggen. Neem het gerust met een korreltje zout!

Waar kan jij je aan irriteren tijdens het bloggen?

26 thoughts on “Irritaties bij het bloggen”

 1. Ik ondervind nog weinig irritaties met bloggen, maar ik ben dan ook nog een newbee (vergeleken met jou hahahahaha). Samenwerkingen heb ik nog niet eigenlijk (op Blogcrime na), zeker niet met bedrijven dus voor mij is het nog allemaal leuk en spannend ! πŸ™‚

  1. Ooh wat leuk! Je eerste samenwerking met een bedrijf vond ik echt iets magisch. Heel erg leuk om mee te maken! Gaat jou ook vast nog wel voorbij komen, gewoon lekker bloggen en doen wat je leuk vind en dan komt het vanzelf! πŸ™‚

   1. hahaha als dat gebeurt, dan ben jij de eerste die het hoort ! hahahaha.. misschien moet ik meer reviews schrijven van producten ??

    1. Daar houd ik je aan πŸ™‚ Haha. Je reviews zijn over het algemeen goed om te schrijven. Bedrijven kijken vaak naar eerder geschreven reviews en beoordelen dan of ze jou vinden passen bij hun bedrijf. Ik zou het zeker gewoon proberen!

     1. Heb tot nu toe maar 1 review geschreven.. over Milka chocolade hahahahahaha. Ik zal eens gaan kijken wat ik interessant vindt om over te schrijven πŸ™‚ Thanks C! X.

  1. Ik denk dat voor mensen die inderdaad langer bloggen sommige dingen wel heel herkenbaar zijn.

  2. Ik denk dat voor mensen die inderdaad langer bloggen sommige dingen wel heel herkenbaar zijn. πŸ™‚

 2. Haha ,leuk! Ik kijk ook nog maar 1 x per maand naar de volgersaantallen enz. Ik ben nu wel wat meer bezig om mensen die nooit reageren of kijken ook zelf niet meer te beantwoorden. Is dat raar???? Sommige bloggers krijgen om de haverklap wat van bedrijven, heel stiekem ben ik dan wel een beetje jaloers, ik heb wel een aantal bedrijven afgeslagen omdat ik die niet bij mij vond passen.

  1. Nee hoor dat is helemaal niet raar πŸ™‚ Sowieso moet je alleen samenwerken met een bedrijf als jij er achter staat en het past bij je blog. Ik zeg ook vaak genoeg nee, omdat ik het niet vind passen of omdat ik me er niet goed bij voel. En niet jaloers zijn, de samenwerkingen komen vanzelf als je groter wordt!

 3. Irritatie 1 kan ik mezelf soms ook heel erg in herkennen en heb ik ook al wel eens de ervaring in gehad. Niet iets om blij mee te zijn

  1. Haha, ja deed ik ook in het begin. Maar nu kijk ik er steeds minder naar, soms is het heel frustrerend als je een dipje ziet πŸ™‚

 4. Als mensen via allerlei wegen gaan vissen hoe ik aan een samenwerking kom, in het begin gaf ik nog antwoord dat ze vanzelf bij mij kwamen. Nu zeg ik er niets meer over… ben dr klaar mee wat dat betreft. En dat ondanks dat ik nog maar een paar samenwerkingen heb gehad.

  De mislukte foto’s herken ik, dan wil ik het hele uitpakken fotograferen of de enthousiaste handen van de kinderen en dan plaats ik uiteindelijk alleen de productfoto’s omdat de rest vaak of niet naar mijn zin is!

  Je eerste irritatiepuntje probeer ik niet over na te denken, met als reden dat onderwerpen zelden meer uniek zijn door de grote groep bloggers.

  Hopelijk behoud je vooral veel plezier!

  1. Ja dat vind ik ook zwaar irritant! Daarom heb ik ook maar het lijstje weggehaald met welke bedrijven ik heb samengewerkt. Ik heb nu een regel gemaakt waarin ik 3 of 4 bedrijven noem. Meer niet.

   De mislukte foto’s vind ik ook erg irritant, ik maak nu eerst de product foto’s en controleer ze daarna gelijk op de laptop, en ga dan pas swatches maken etc. Helpt veel beter moet ik zeggen.

   En plezier in het bloggen heb ik nog steeds hoor, wil het voor geen goud missen!

   1. Nee snap ik dat je het niet wil missen!

    Heb weer een nieuw irritatie puntje…. iemand die je continu volgt via de blog en tot op de detail zijn/haar pagina dan ook spontaan gaat aanpassen… gister weer contact pagina πŸ˜‰

    1. Nee dat meen je niet? Dat lijkt me echt heel erg irritant! Ik zou der gewoon wat van gaan zeggen, prima dat ze je volgt enzo, maar niet na-apen! πŸ™‚

 5. Herkenbaar van die statistieken, ik maakte mezelf er echt gek mee. Nu kijk ik ook nog maar 1 of 2 keer per maand en ik heb weer veel meer plezier in het bloggen.

  1. Ja ik precies hetzelfde, en nu ik maar 1 of 2 keer per maand kijk is het veel fijner, en schiet je niet gelijk in de stress als je een dipje in je statistieken ziet. Moet ook wel toegeven dat ik bij mezelf ook een knop heb omgezet. Ik blog omdat ik het leuk vind, en niet om perse grote aantallen te bereiken, natuurlijk is dat ook leuk, maar het is niet mijn hoofdreden voor mijn blog πŸ™‚

Comments are closed.