Biovene | #IndianHealingClay Aztec Legend Clay mask

biovene #indianhealingclay aztec legends clay mask

Hoe gaaf is het om je eigen masker in elkaar te knutselen? Dit clay masker van Biovene namelijk de #IndianHealingClay Aztec Legend clay mask is geen kant en klaar masker, maar dien je zelf nog te mengen met water. Maar is het wel zo leuk als het lijkt en werkt het ook nog een beetje? Let’s go and take a mask! Klaar voor?

Biovene is een merk dat verzorgingsproducten maakt met het idee dat goede producten heel betaalbaar kunnen zijn. De meest pure ingrediënten worden gebruikt en zijn zowel goed voor het milieu als voor dieren (dierproefvrij!!). Het merk is erg groot maar komt nu langzaam aan ook naar Nederland, namelijk Kruidvat! Ze hebben op dit moment alleen deze maskers, verschillende ampullen en een magneet masker in het assortiment. Het zal vast niet heel lang duren voordat hun hele assortiment naar Nederland komt.

Biovène Aztec Legend

Dit Biovène #IndianHealingClay Aztec Legend DIY Powder-to-Clay Mask bevat ultiem reinigende eigenschappen. Het gezichtsmasker is geschikt voor de huid die gevoelig is voor acne en onzuiverheden. Volgens een geheime Azteekse legende bevat Indiaanse genezingsklei een perfecte mix van calcium bentoniet, moringa en aloë vera. Je poriën worden hiermee geopend en je huid verzacht. Meng het natuurlijk kleipoeder thuis voor een zuivere schoonheidservaring. Het masker bevat geen chemische conserveermiddelen en stabilisatoren.

In het zakje zit 12,5 gram klei poeder die je zelf nog dient te mengen met water. Doe dit met 2 a 3 theelepels en meng dit in een bakje tot een gladde substantie. Daarna kun je het masker aanbrengen op je gezicht en het 20 minuten laten intrekken. Na 20 minuten verwijder je het masker met lauwwarm water.

Ingrediënten van dit masker
BENTONITE, MORINGA OLEIFERA LEAF EXTRACT, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, ZEA MAYS (CORN) STARCH.

Bentonite is een 100% natuurlijk zachte klei soort uit vulkaanas. Deze klei is zeer effectief als gezichtsverzorging omdat het olie en vuil uit de poriën absorbeert. Hierdoor krijg je een gladdere, strakkere en zachtere huid en vervagen fijne lijntjes.

Moringa oleifera leaf extract komt uit India en Afrika die gekweekt worden voor verschillende geneeskunde en traditionele geneeswijzen en gezondheidsdoeleinden. Bladeren en zaden worden zelfs geconsumeerd als superfood en andere delen van de plant worden gebruikt voor medicijnen. Het biedt ondersteuning en bevat tal van antioxidanten, vitamines en mineralen. Ook bevat het een grote hoeveelheid calcium, ijzer, kalium en eiwit. Wat kan helpen om ontstekingen te verminderen en antibacteriële effecten heeft.

Aloe barbadensis leaf extract is de bekende Aloe Vera! Het geeft een verkoelend en kalmerend gevoel is rijk aan vitaminen en mineralen en heeft een herstellend vermogen.

Zea mays (corn) starch zorgt ervoor dat de huid diep gereinigd wordt, hydrateert en maakt de huid zacht.

#IndianHealingClay aztec legends clay mask

Mijn ervaring en mening met dit product?

Omdat ik een zeer gevoelige huid heb en klei maskers over het algemeen meer ‘slecht’ doen aan mijn huid dan ‘goed’ besloot ik om het masker niet de volledige 20 minuten te laten zitten maar er al af te halen bij een goede 15 minuten. Maar goed ook want mijn huid brandde toch wel erg en het was ook erg rood toen ik het er afgehaald had. Wel was mijn huid schoon, glad en voelde heel zacht aan. Op het branden tijdens het masker dragen en het rode effect erna is dit best wel een goed masker.
Het is erg leuk om zelf je masker te maken en te mengen met water. Dit geeft het hele ‘relax momentje’ net even een andere belevenis en ik kan dan extra genieten als het eenmaal op mijn gezicht zit. Het groene kleurtje op mijn gezicht deed me even helemaal terugdenken naar de musical Wicked met de groene heks Elphaba, de musical die ik 3 keer heb mogen zien in het Afas theater in Scheveningen.

De producten van Biovène zijn op dit moment te koop bij Kruidvat voor 1,99 euro per stuk of 3 voor 5 euro. Dus sla je slag als je ook zo benieuwd bent naar dit leuke nieuwe merk bij Kruidvat.

Heb jij de producten van Biovène al zien liggen bij Kruidvat?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.