Ikea hotdog namaken – Lekker en snel

De iedere keer als ik bij de Ikea loop ruik ik de heerlijk geur van de Ikea hotdog. Dat bracht mij op een idee, om ze thuis na te maken. Hoe maak je nou die Ikea hotdog, en waarom je hem daarna nooit meer bij Ikea wilt eten, enkel nog thuis. Dat en meer in dit artikel.

Een hotdog is één van de simpelste gerechten die er bestaan. Je pakt een broodje, doet daar een knakworst tussen en je hebt een hotdog. Het is de saus en alle extra’s die hem speciaal maken, net zoals bij de Ikea. Zelf ben ik behoorlijk fan van Ikea, kom er regelmatig en heb nagenoeg mij hele slaapkamer met hun meubels ingericht. Die heb je onder andere voorbij kunnen zien komen in mijn blog plekje.

Ikea hotdog namaken

Het is de combinatie van ingrediënten die de Ikea hotdog zo speciaal maakt. Er zitten namelijk gebakken uitjes, augurk, ketchup, mosterd en een knakworst op. Ik gebruik in dit artikel Duitse knakworsten, die vind ik persoonlijk het lekkerste van smaak.
ikea hotdog
Je bent met het opensnijden van het broodjes. Deze leg je een beetje open zodat je de ‘vulling’ erin kunt leggen. Allereerst doe ik een dun laagje ketchup, en smeer ik op één van de zijkanten een klein beetje mosterd. Je proeft hier nauwelijks iets van mocht je normaal gesproken geen mosterd lussen. Ik lust het normaal ook niet, maar op een hotdog kan het niet zonder. Vervolgens snijd ik augurk in dunnen plakjes en leg dat bovenop de ketchup. En daarboven op mag je wat gebakken uitjes strooien. Dit alles doe je naar smaak uiteraard. Ondertussen kook je de knakworsten totdat ze warm zijn. Eenmaal warm, mogen ze bovenop het broodje, en is je Ikea hotdog klaar om gegeten te worden.
ikea hotdog

Zelf vind ik het thuis lekkerder dan bij de Ikea, en dat met nagenoeg dezelfde ingrediënten. Het is niet alleen lekker maar ook heel makkelijk en snel te maken, voor als je bijvoorbeeld niet veel tijd hebt om een maaltijd op tafel te zetten.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.