Ik vond kwarts bij Cap Griz Nez tijdens mijn vakantie!

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk gingen we naar Cap Griz Nez. In eerste instantie om fossielen te zoeken, want internet staat vol met fotos van mensen die daar de mooiste Ammonieten hebben gevonden. Ik wilde ook wel een poging wagen, dus besloten we om daar een dag voor uit te trekken.

Maar in plaats van fossielen vinden we iets heel anders, iets wat we totaal niet verwachten! Ik vond kwarts bij Cap Griz Nez tijdens mijn vakantie, en niet maar 1 of 2 stukjes, nee echt heel veel!

Kwarts bij Cap Griz Nez

Na een uurtje zoeken naar fossielen, waarbij we nog altijd niets gevonden hadden kwam ik nuineens een grote brok met daarin kwarts tegen. Het stuk woog ruim 20 kilo en ik wist zeker, als er 2 groot stuk ligt, dan ligt er sowieso nog meer! En hoe ook, ik vond het ene naar het andere stuk met kwarts. De zee was net aan het terug trekken dus alles was nog nat, in combinatie met de zon glinsterde de kwarts dus heel mooi. Alsof het riep, hier ben ik! Van kleine stukjes van circa 2cm tot stukken van 10cm en daarnaast natuurlijk nog het grote stuk van 20 kilo. Met een rugzak vol mineralen ging ik het strand af. Waar ik dus niet 1 fossiel vond in mijn zoektocht van circa 4,5uur vond ik wel ontzettend veel kwarts. Totaal niet verwacht, maar he, dat zijn de leukste vondsten toch?

De helft van de stenen zat nog onder het klei, maar met een beetje water krijg je ze prima schoon. Beetje af borstelen en je hebt echt prachtige stenen. Niets leukers dan ze zelf hebben gevonden, want dat is toch mega speciaal. Ze krijgen in ieder geval een mooi plaatsje in mijn prive verzameling.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.