Ik vergelijk 3 verschillende merken Menstruatie ondergoed – BUDGET!

Een tijdje geleden deelde ik al mijn enthousiasme over Menstruatie ondergoed. Wat een uitvinding! Geen gedoe mee met allerlei dingen mee slepen, nooit meer doorlekken en je eindelijk ook tijdens je menstruatie comfortabel voelen. Ik vergelijk 3 verschillende merken menstruatie ondergoed uit het budget assortiment (goedkoopste is maar 9euro!).

Menstruatie ondergoed, ook wel bekend als period panties, is een relatief nieuw concept in de wereld van menstruatieproducten. In tegenstelling tot tampons, maandverband en menstruatiecups, zijn menstruatie ondergoed ontworpen om menstruatiebloed op te vangen zonder extra producten te hoeven gebruiken. Maar wat is menstruatie ondergoed precies en hoe werkt het?

Wat is menstruatie ondergoed precies?

Menstruatie ondergoed is ontworpen met speciale stoffen die vocht opnemen en vasthouden, zoals microvezels, bamboe of katoen. De stoffen zijn vaak ook antibacterieel behandeld om geur te voorkomen. Het ondergoed heeft een ingebouwde laag die de menstruatiebloed opvangt en voorkomt dat het door het ondergoed lekt. Het ondergoed kan meestal gedragen worden in plaats van regulier ondergoed, of als extra bescherming in combinatie met tampons of menstruatiecups.

Menstruatie ondergoed biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele menstruatieproducten. Ten eerste is het een milieuvriendelijke optie, omdat het herbruikbaar is en geen extra afval produceert. Daarnaast is het ook een economische keuze, omdat het herbruikbaar is en dus op de lange termijn goedkoper kan zijn dan regulier maandverband of tampons.

Een ander voordeel van menstruatie ondergoed is dat het comfortabeler kan zijn dan traditionele menstruatieproducten. Veel vrouwen vinden het dragen van tampons of maandverband oncomfortabel, vooral tijdens zware menstruatiedagen. Menstruatie ondergoed kan echter worden gedragen als gewoon ondergoed en biedt daarom mogelijk meer comfort.
menstruatie ondergoed

De 3 merken die ik heb uitgeprobeerd!

Als eerste heb ik een onderbroekje van het merk Bamboozy besteld. Mijn keuze viel op de basic Jasmijn, een broekje met 4 lagen waardoor je nooit bang hoeft te zijn om door te lekken. Het broekje bij Bamboozy kost 14,95euro en wordt erg snel geleverd (vaak de volgende dag al in huis). Ook na meerdere keren wassen, blijft het broekje mooi!

Als tweede merk heb ik Zetamo gekocht op Bol.com. Het broekje kost maar 10,95euro en is daarmee echt heel budget! Het broekje heeft een hoge taille en bevat ook 4 lagen. Wat mij direct al opviel aan dit broekje is dat het veel hoger door loopt aan de achterkant. Hierdoor ben je nog meer zeker dat je bijvoorbeeld in de nachten niet door kan lekken.

Als laatste merk of eigenlijk een merkloos product van Bol.com heb ik gekozen voor een broekje die 14,95euro kost. Destijds gekocht bij de verkoper ‘Hollandscherp’ maar die verkoopt het nu niet meer. Dit broekje is nagenoeg hetzelfde als die van Zetamo, want nu ze in de kast liggen kan ik ze niet meer uit elkaar halen.

Dit zijn sowieso de 3 budget merken die ik heb uitgeprobeerd. Tijdens het schrijven van deze blog zag ik ook dat de Wibra menstruatie ondergoed heeft uitgebracht. Voor een prijs van 12,99euro is dat zeker de moeite om eens uit te proberen! Tevens zijn alle 3 de budget merken die ik hierboven heb gedeeld de moeite waard. Zelf vind ik ze heel erg fijn en ik draag niets anders meer tijdens mijn menstruaties!

Gebruik jij ook menstruatie ondergoed?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.