Ik ga het helemaal anders doen!

makkelijke vakantie outfit

Afgelopen week werd ik even flink aan het denken gezet door meerdere situaties die zich voor deden. Dat leidde ertoe dat ik toch wel even ging bedenken hoe nu verder en wat wil ik precies.

Ik weet niet precies wat het vorige week was, maar op de een of andere manier kwam ik tot meerdere conclusies. En die conclusies zorgde ervoor dat ik het helemaal anders ga doen. Eigenlijk moet ik het wel anders gaan doen als ik mezelf niet voorbij wil lopen. Want een depressie of burn-out zit ik niet weer op te wachten!

Soms weet je dat je dingen moet veranderen!

Afgelopen week kwam alles samen, momenten van opluchting maar ook zeker momenten van intense stress. Mijn agenda die zo vol staat dat ik niet meer weet waar ik moet beginnen. En ondanks dat het veel dingen zijn die ik leuk vind om te doen, voelde het echt even heel erg verkeerd. De combinatie van een extreme drukte bij de webshop, nieuwe voorraad, verschillende opdrachten voor de blog en dan ook nog de gewone artikelen voor de blog, werd mij even te veel. Daarnaast had ik ook nog behoorlijke stress omdat de vitamine B12 ampullen niet leverbaar zijn en de apotheek ze nu voor mij in Duitsland gaat bestellen, omdat ik net begonnen ben met de opstart en dus niet 1,5 maand kan wachten op de volgende gift. Alles bij elkaar zorgde voor extreme hoofdpijn, totaal geen concentratie, moeilijk uit mijn woorden komen en ontzettend depressieve gevoelens. En op dat moment wist ik, als ik nu niet iets ga doen, dan is die depressie en burn-out wel heel erg dichtbij! En dat wil ik nooit meer!

Wat ik ga veranderen?

Ondanks dat alle taken die afgelopen week zich verplaatsen naar komende week en die weken erna, ga ik wel echt even iets anders doen.
En dit artikel is hopelijk ook voor mezelf een stok achter de deur dat ik het echt anders ga doen! Want de dagen tot 21uur/21.30uur werken moeten nu echt voorbij zijn. Dat trek ik nu even niet meer.

Dus dit ga ik vanaf nu doen:
– Niet meer, meer dan 2 blog opdrachten per week/2 weken aannemen (ik had er nu 6!)
– De webshop voorraad niet in 1 keer online willen zetten
– 3 vaste dagen plannen die ik besteed aan de blog (Of in ieder geval 3 dagdelen)
– 1 vast blog deel plannen om de eerste nieuwe voorraad online te zetten (per week)
– Een plan maken voor de zakelijke bestellingen, zodat het mij minder werk kost
– De adventskalenders een laatste keer aanvullen, daarna is het echt uitverkocht
– 1 dagdeel plannen om nieuwe hangers bij te maken
– Elke dag maximaal 8 uur werken, daarna stoppen en de volgende dag weer verder

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.