Ik en mijn Crohn

leven met crohn

Op mijn blog heb je het al een aantal keren kunnen lezen, maar nu ook mijn verhaal op YouTube. Ik en mijn Crohn, hoe het met mij gaat, wat de ziekte met mij doet, en waarom ik er nu iets anders uit zie. Vandaag doe ik mijn verhaal op camera, en ben ik benieuwd of er meer mensen zijn die ook Crohn hebben?

Op 29 juni 2017 kreeg ik de diagnose ‘Ziekte van Crohn’, wat een totale schok voor mij en de artsen was. Maar de coloscopie was heel duidelijk, ik heb echt deze ziekte. Daar was helaas geen twijfel over mogelijk. Hoe alles is veranderd sinds die dag, en welke medicijnen ik allemaal moest slikken, dat vertel ik in het filmpje. Dit is eigenlijk een soort samenvatting van de eerste 2 artikelen die ik schreef over de ziekte.

Crohn – Mijn ziekte

Heel veel plezier met het kijken van mijn filmpje.

Wil je mijn artikelen over de ziekte terug lezen? Dat kan via de linkjes hieronder.
Leven met Crohn – deel 1
Leven met Crohn – deel 2
Leven met Crohn – deel 3

Mijn leven is eigenlijk best wel veranderd. Ondanks dat ik alles mag eten en doen, leef ik toch behoorlijk met een ‘beperking’. Iets wat ik totaal niet gewend was daarvoor. Elke dag moet ik medicijnen in nemen, en heb ik veel last van bijwerkingen van de medicijnen. Hoe de ziekte in de toekomst gaat verlopen dat weet ik niet, en de artsen ook niet. De ernstige crohn is helaas nog niet onder controle, maar hopelijk binnenkort wel. Hoe alles gaat verlopen lezen jullie uiteraard elke maand terug op mijn blog, of zien jullie in een vlog.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.