Ik doe een thuisstudie!

Op dinsdag 14 november 2017 besloot ik om een thuisstudie te gaan doen. Het spookte al langer door mijn hoofd, maar die dag werd ik helemaal gek van mijn gedachten. Ik kreeg het niet uit mijn hoofd. Tijd dus om de knoop door te hakken en eens iets te gaan kiezen. Maar wat?

Dat is mij zeker gelukt. Ik schreef een artikel op 14 november over het volgen van een thuis opleiding en kreeg dan veel lieve reacties op. Niet alleen via mijn site maar ook via whatsapp. Door al die berichtje wist ik het zeker. Ik ga gewoon nog een keer alle opleidingen bekijken en per aanbieder een keuze maken. Er kwam van alles voorbij.

Ik doe een thuisstudie!

Opleidingen als doktersassistente, hbo klinische neuro fysiologie, en nog meer van die moeilijke termen opleidingen zag ik voorbij, en leken mij interessant. Tot ik bij de NHA de opleiding medisch secretaresse voor me zag. Toevallig stond mijn moeder achter mij, en zei ‘ Dat is echt iets voor jou!’. Ik keek nog even verder, maar die medisch secretaresse bleef maar in mijn hoofd hangen. Na nog eens een uur onwijs getwijfeld te hebben (je kent mij!), besloot ik om het gewoon te doen. Ik meldde mij aan, koos voor een tablet met toetsenbord als cadeau, kreeg nog 25euro korting, en werd 700euro lichter. Jeetje wat een bak met geld! Maar ja, nog altijd goedkoper dan echt volledig naar school gaan.

Kijk hier mijn filmpje van deel 1 van mijn studie periode!

Waarom medisch secretaresse?

Met deze opleiding kan je zo onwijs veel kanten op. Je kan in een ziekenhuis gaan werken, in een kliniek, bij een fysiotherapeut, bij de huisarts en ga zo nog maar even door. Doordat je medische dingen moet kennen (waar dus weer een gedeelte biologie in terug komt!), lijkt mij dit een mooi beroep. Je doet niet steeds hetzelfde, hebt contact met mensen, en bent achter de computer bezig. Iedereen die ik daarna sprak zei ook dat dit echt bij mij past. Hoe ben ik hier niet eerder bij gekomen? Moest ik nu werkelijk bijna 4 jaar werken/thuis zitten om hier achter te komen. Inmiddels ben ik alweer een maand aan het ‘ leren ‘. Het bevalt mij prima.

Heb jij wel eens een thuisstudie gedaan?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

10 thoughts on “Ik doe een thuisstudie!

 1. mogge Carolien
  knap van je om dat te doen , en het bevalt je ook las ik wel
  dus lijkt het mij dat je het gaat halen , en dan werk kunnen gaan doen wat je mooi vind om te doen
  suc6 met de studie

  1. Goedemorgen!
   Ja bevalt zeker goed, nog 4 lessen inmiddels en dan heb ik deel 1 klaar. Gister gebeld en ze sturen deel 2 ook eerder op. Geen idee nog wanneer maar ze beloofde het eerder op te sturen.

 2. Heel veel succes met je studie, ben benieuwd naar je update. Leuk om iemand anders z’n ervaring te lezen. Liefs x

  1. Dankjewel! Komt goed, nu precies een maand je bezig en 32 ingeleverde lessen, nog 4 en dan heb ik deel 1 af. Als goed is krijg ik deel 2 deze maand ook nog. Liefs

 3. Goeie keuze. Soms denk je later als je terug kijkt, een heel logische keuze, dat ik daar niet eerder aan dacht. Maar ja, zo gaat dat nu eenmaal.

Comments are closed.