Ik ben dankbaar voor…

In een nieuwe serie, ga ik op zoek naar alle dingen waar ik dankbaar voor ben. Elke maand deel ik een nieuw artikel waarin ik jullie vertel waarvoor ik dankbaar ben. Dit kan werkelijk alles zijn, en ik heb geen specifieke punten waar ik naar ga kijken. Want dankbaar zijn kan met iets heel kleins, maar ook met iets heel groots. Een artikel die je aan het nadenken zet, niet alleen mij maar ook jullie als lezers!
dankbaar
Zoals ik al zei, iedereen is wel ergens dankbaar voor, dit hoeven helemaal geen grote dingen te zijn. Ook iets heel erg kleins, kan voor iemand al dankbaar zijn. Allereerst zal ik in elk artikel opnieuw delen wat dankbaar zijn precies is. Daarna zal ik iets schrijven waarvoor ik op dit moment dankbaar voor ben. Heel veel plezier met het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je aan het einde van dit artikel ook iets kan opnieuw in de reacties waarvoor jij dankbaar bent vandaag.

Wat is dankbaar?
Je kunt verschillende dingen verstaan onder dankbaarheid. Ik zal al deze verschillen met jullie gaan delen.
– Blij omdat iemand iets goeds voor je heeft gedaan
– Blij met wat je kreeg/wat de moeite waard is/wat je een goed en tevreden gevoel geeft,
Dankbaar zijn betekend dus verschillende dingen, zo kun je dankbaar zijn voor de hulp die je van iemand kreeg, maar ook voor een moment dat je hebt meegemaakt. Iedereen heeft zijn eigen interpretatie daarbij. En iets wat ik vindt, hoef jij nog niet zo te vinden. En omgekeerd ook, en het is de manier waarop je iets beleefd waardoor je denkt; nu ben ik dankbaar voor dit moment.

Waar ik dankbaar voor ben;
Ik ben dankbaar voor het feit dat we in een veilig land leven waar geen oorlog is. We kunnen in vrede en in rust op straat lopen, zonder dat we bang hoeven te zijn. Of we nu blank, zwart of paars zijn, we mogen onszelf zijn. Ondanks dat er toch discriminatie voorkomt in Nederland, is het toch een land waar iedereen welkom is. Een land waar er geen oorlog is, en we allemaal onze mening mogen geven. Overal kun je wel tegen punten op leggen, maar dat we in een relatief veilig land wonen is niet iets wat van zelf sprekend is. Kijk maar om je heen, er zijn genoeg landen waar je niet in vrede kunt leven, en waar mensen elke dag weer bang moeten zijn.

En nu ben ik heel erg benieuwd of jullie iets op kunnen noemen in de reacties.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Ik ben dankbaar voor…

  1. Wauw, jouw dankbaarheid is voor vandaag wel echt bijzonder gepast. Met alle gekkigheid in de wereld en momenteel in Brussel zijn het bijzondere woorden.

    1. Dat wat er vandaag in Brussel is gebeurt is heel erg, en ook zo dichtbij. Helaas lopen er overal gekken rond in de wereld, maar toch mogen we dankbaar zijn dat we in een land wonen waar geen oorlog is, en ondanks alle terroristische aanslagen die er gebeuren (wat gelukkig nog niet in Nederland is gebeurt) moeten wij positief blijven. We moeten ons niet bang laten maken door deze gekke mensen. Samen staan we sterk en kunnen we hopelijk deze zieke mensen stoppen!

      Wel heel apart dat mijn eerste artikel gelijk op zo’n dag als deze online kwam. Het artikel staat al een tijdje gepland, maar elk woord van mijn dankbaarheid is gemeend.

      1. Helemaal met je eens! En ik blijf het gaaf vinden dat je dit ’toevallig’ schrijft voor deze dag. Mooi!

Comments are closed.