Ik ben dankbaar voor… deel 5

Vandaag mijn laatste deel van de serie ‘Ik ben dankbaar voor..’. In deel 5 deel ik een heel breed begrip. Iets waar jij ook een eigen antwoord in kan geven. Waar ben jij dankbaar voor? Door na te denken en aan jezelf vragen te stellen, kom je er achter waar je dankbaar voor bent.
dankbaar

Allereerst zal ik in elk artikel opnieuw delen wat dankbaar zijn precies is. Daarna zal ik iets schrijven waarvoor ik op dit moment dankbaar voor ben. Heel veel plezier met het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je aan het einde van dit artikel ook iets kan opnoemen in de reacties waarvoor jij dankbaar bent vandaag.

Wat is dankbaar?
Je kunt verschillende dingen verstaan onder dankbaarheid. Ik zal al deze verschillen met jullie gaan delen.
– Blij omdat iemand iets goeds voor je heeft gedaan
– Blij met wat je kreeg/wat de moeite waard is/wat je een goed en tevreden gevoel geeft,
Dankbaar zijn betekend dus verschillende dingen, zo kun je dankbaar zijn voor de hulp die je van iemand kreeg, maar ook voor een moment dat je hebt meegemaakt. Iedereen heeft zijn eigen interpretatie daarbij. En iets wat ik vindt, hoef jij nog niet zo te vinden. En omgekeerd ook, en het is de manier waarop je iets beleefd waardoor je denkt; nu ben ik dankbaar voor dit moment.

Er zijn heel veel dingen waar je dankbaar voor kan zijn, klein of groot. Iedereen kan wel iets anders bedenken waarvoor hij/zij dankbaar is. Laat me hieronder in de reacties weten wat het eerste is waar je aan denkt als je het woord; dankbaar hoort.

Ik ben dankbaar voor..?:
Voor alle ervaringen in mijn leven. Waarom? En waarom zo’n breed begrip? Alle ervaringen hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik ben tevreden met mezelf, en trots op alles wat ik tot nu toe heb bereikt. Dat had ik alleen gekund door ervaringen die ik heb opgedaan tijdens al mijn levensjaren. Ik ben 22, heb al redelijk wat meegemaakt, en door die dingen ben ik gevormd tot de persoon die ik nu ben. Voor wie mij nu al een tijdje volgt, en die mijn artikelen van vorig jaar deze tijd hebben gelezen, weten dat ik uit een diep dal kom. Mijn jeugd was niet makkelijk, en de afgelopen jaren hadden wij als gezin het ook niet makkelijk. Al die ervaringen neem je mee en blijven je bij. Ook al gaat het nu iets beter, toch houd je het in je achterhoofd. (voor de mensen die dit niet hebben meegekregen, dit artikel vertelt een beetje het verhaal) Elke situatie die je meemaakt heeft zijn voor- en nadelen. Het nadeel kan iedereen in deze situatie misschien wel invullen, maar het voordeel? Het voordeel van dat ik dit heb meegemaakt, is dat ik vaak moeite heb met geld uitgeven. Ik zoek altijd bevestiging of ik iets wel of niet moet kopen. Een ander voordeel is dat ik redelijk goed met geld kan omgaan, ik weet dat dingen duur zijn en dat je maar beter geld kunt sparen. Daarbij kan ik ook hierdoor nog eens enorm goed sparen, en ben ik enorm zuinig. Deze situatie heeft mij gevormd, en ik heb er heel veel van geleerd. Ook ben ik er sterker door geworden, heb ik een betere band daardoor met mijn ouders.

Waar ben jij dankbaar voor?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.