Personal

Ik ben dankbaar voor.. deel 4 – het bloggen

Dankbaar zijn is iets speciaals, iets wat iedereen op een andere manier ervaart. Vandaag deel 4, waarin ik met jullie deel waar ik nu dankbaar voor ben. Iets wat misschien nog wel meer mensen hetzelfde ervaren als dat ik dat doe. Want voor bloggers heb ik deze week een heel herkenbaar punt van dankbaarheid. En waar ben jij dankbaar voor? Door na te denken en aan jezelf vragen te stellen, kom je er achter waar je dankbaar voor bent.
dankbaar

Allereerst zal ik in elk artikel opnieuw delen wat dankbaar zijn precies is. Daarna zal ik iets schrijven waarvoor ik op dit moment dankbaar voor ben. Heel veel plezier met het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je aan het einde van dit artikel ook iets kan opnoemen in de reacties waarvoor jij dankbaar bent vandaag.

Wat is dankbaar?
Je kunt verschillende dingen verstaan onder dankbaarheid. Ik zal al deze verschillen met jullie gaan delen.
– Blij omdat iemand iets goeds voor je heeft gedaan
– Blij met wat je kreeg/wat de moeite waard is/wat je een goed en tevreden gevoel geeft,
Dankbaar zijn betekend dus verschillende dingen, zo kun je dankbaar zijn voor de hulp die je van iemand kreeg, maar ook voor een moment dat je hebt meegemaakt. Iedereen heeft zijn eigen interpretatie daarbij. En iets wat ik vindt, hoef jij nog niet zo te vinden. En omgekeerd ook, en het is de manier waarop je iets beleefd waardoor je denkt; nu ben ik dankbaar voor dit moment.

Er zijn heel veel dingen waar je dankbaar voor kan zijn, klein of groot. Iedereen kan wel iets anders bedenken waarvoor hij/zij dankbaar is. Laat me hieronder in de reacties weten wat het eerste is waar je aan denkt als je het woord; dankbaar hoort.

Ik ben dankbaar voor:

Alles wat ik mee heb mogen maken tijdens het bloggen. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik een blog heb kunnen maken, deze kan onderhouden en nieuwe mensen heb leren kennen via deze weg. Dat ik een blog heb, is niet zonder reden. Jullie hebben dit ook al een klein stukje kunnen lezen bij de pagina ‘Over mij’. Vandaag vertel ik er iets meer over. Toen ik in 2013 in een nare periode zat, ik was toen depressief, moest ik iets hebben waar ik mijn aandacht aan kon schenken. Iets wat mij af zou leiden van de nare gedachtes die ik had. Na wikken en wegen en met verschillende mensen te hebben gepraat kwam ik er achter dat ik graag mijn creativiteit en gedachtes kwijt wilde door te schrijven. Dingen delen met anderen. Ik maakte een account aan op blogger, en begon met iets te schrijven over mezelf. Helaas heb ik deze pagina’s niet meer, en misschien is dat ook wel goed. Ik merkte door te schrijven dat ik mijn gedachtes kon verzetten, en dat mijn wereld steeds iets minder negatief werd. Ik kreeg reacties van andere bloggers, ik kreeg volgers en elke maand werden mijn statistieken een stukje hoger. Mijn wereld werd steeds weer iets positiever. In 2014 besloot ik om over te stappen op wordpress. Eenmaal op wordpress kreeg ik vaste volgers en bezoekers. Ik kreeg onwijs lieve reacties van mensen. Mijn blog heeft mij uit mijn depressie gehaald, mij positiviteit gegeven en een heleboel zelfvertrouwen. Ik leerde in mezelf geloven ondanks dat een artikel niet vaak bekeken werd. Ik was blij met het feit dat ik iets had gevonden wat ik leuk vond, en of mensen het nou lazen of niet ik had er plezier van. Ik ben onwijs dankbaar voor het feit dat ik met bedrijven mag samenwerken, want dat is echt niet vanzelfsprekend. En ik ben dankbaar voor iedereen die de moeite neemt om mijn blog aan te klikken. Jij die nu leest, ik wil je bedanken voor het feit dat je mij een onwijs blij gevoel geeft elke dag. En ik hoop dat ik jou ook een beetje blij mag maken elke dag met mijn artikelen.

Waar ben jij dankbaar voor?

3 thoughts on “Ik ben dankbaar voor.. deel 4 – het bloggen”

  1. Wat mooi dat bloggen dit jouw heeft opgeleverd. Zelf ben ik heel dankbaar voor de mooie dingen om mij heen. Zoals familie en vrienden. Ondanks ik veel heb mee gemaakt was er altijd wel iets leuks om naar uit te kijken.

    Trouwens echt een hele leuke concept/serie 🙂

Comments are closed.