IJsjeshouder van Action – Schattig maar handig?

ijsjeshouder van Action, ijsjeshouder, action, ijsjes maken

Toen ik bij Action langs de zomer schappen liep (want ja ik kom gewoon té vaak bij Action!) zag ik deze onwijs schattige ijsjeshouder liggen. Eerder deelde ik een aantal (4tal) recepten in deze ijsjeshouder maar wat vind ik nu eigenlijk van deze ijsjeshouder van Action? Hoe schattig het er ook uit ziet, het moet natuurlijk wel werken zonder veel gedoe, toch? Ik testte het uit!

In het artikel over de fruit ijsjes die ik maakte van deze ijsjeshouder van Action liet ik de ‘gelukkig’ gelukte ijsjes zien, maar dat ik de aardbei niet kon laten zien is omdat deze helemaal uit elkaar viel bij het openen. Het is een gebruiksaanwijzing zeg maar gerust. Als je eenmaal weet hoe het werkt is het niet zo moeilijk (al heb ik nog moeite met het openen).

Hoe deze ijsjeshouder werkt?

ijsjeshouder van Action, ijsjeshouder, action, ijsjes maken
Hoe schattige ijsjeshouder het ook is, het moet wel werken zeg maar. Het werkt ook zeker, maar het is zonder gebruiksaanwijzing op de verpakking wel even uitvogelen hoe dit precies werkt en hoelang de ijsjes in de vriezer zouden moeten. Ongeduld en enthousiast als ik ben ga ik het natuurlijk gelijk uitproberen met fruitijsjes en niet met een simpele ranja of zelfs water. Nee ik houd van een klein beetje moeilijk doen, haha. Maar het is gelukt en ik ben er uit gekomen dat hebben jullie kunnen zien!

Als je de houder eenmaal open hebt ziet dit er onwijs leuk maar ook heel handig uit. Het fruit ijsje (bijvoorbeeld) dat je maakt houd zich vast aan het stokje in het midden en zal daardoor niet ineens door midden breken. Ook heeft het houdertje (het ijshorentje) een klein opvang bakje zodat je niet gaat knoeien of morsen. Super handig! Zeker met kinderen echt heel fijn.
ijsjeshouder van Action, ijsjeshouder, action, ijsjes maken
Het roze plateautje is ervoor om de ijsjes in te zetten als je het gaat invriezen maar dient ook als versteviging bij het inschenken van het ijsje wat nog vloeibaar is in het begin. Ideaal als je het aan mij vraagt! En kom op, dit is toch gewoon heel erg schattig? Na het inschenken kun je het ijshorentje makkelijk in de dop klikken en vervolgens in de vriezer zetten. Door het roze plateautje valt het ijshorentje niet om al is dit ook geen enkel probleem als het ijsje goed dit zit.

IJsjes maken + recept tips!


(Fruit) ijsjes maak je gemakkelijk zelf want dat is niet alleen veel lekkerder maar ook gezonder. En met deze ijsjeshouder van Action is het echt kinderspel. Ik maakte eerder al 4 verschillende soorten fruit ijsjes maar hier kun je natuurlijk eindelijk mee variëren en uitproberen.
Maak eens de kiwi ijsjes, deze zijn echt mijn grote favoriet! Voor de andere recepten verwijs ik je graag door naar het andere artikel waarin ik uitgebreid beschreef hoe je dit maakt.
fruit ijsjes, ijsjeshouder van Action, ijsjeshouder, action, ijsjes maken
Het is erg leuk om zelf ijsjes te maken, zeker met zo’n leuke ijsjeshouder. Wat ik vooral heel erg fijn vind is dat het een stuk gezonder is. Zeker met de verse aardbeien uit de tuin en de zelfgemaakte vlierbloesemsiroop. Maar je kunt natuurlijk ook zelf ranja ijsjes maken of elke soort fruit pureren en in een ijsje verwerken!

Heb jij ze al zien liggen bij Action?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.