Huis inspiratie Vloeren

De wens om op mezelf te wonen wordt steeds groter. Al regelmatig ben ik huis inspiratie aan het op doen, en dit keer besloot ik eens te kijken naar de mogelijkheden wat betreft vloeren. Een vloer uitkiezen vind ik persoonlijk erg moeilijk, dus leek het mij goed om me er nu al in te verdiepen. Welke mogelijkheden zijn er, en wat lijkt mij het mooiste.

Een vloer kiezen hoeft niet moeilijk te zijn, als je precies weet wat je wilt. En daar ligt nou eigenlijk ook mijn probleem, ik weet totaal niet wat voor vloer ik zou willen. Als ik kijk naar welke kleur meubels en muren in wil, dan wordt het wel een stuk makkelijker. De witte meubels waar mijn keuze naar uit gaan, en de licht bruin/grijze muren, zorgen voor een lichte uitstraling in huis. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal wat betreft vloeren?

Huis inspiratie vloeren

In mijn kamer heb ik nu licht bruine (beetje een bruine honing kleur) laminaat liggen van Ikea. Deze vind ik persoonlijk erg mooi met mijn witte meubels. Ik zou dus kunnen kiezen voor laminaat, maar welke mogelijkheden zijn er dan nog meer?

  • Laminaat
  • Tegels
  • Tapijt/vloerbedekking
  • Gietvloer
  • Linoleum & vinyl
  • Hout

Van al deze soorten vind ik zelf 2 van deze mogelijkheden het mooist. Namelijk laminaat of een gietvloer. Met laminaat heb ik al de nodige ervaring en is over het algemeen heel makkelijk verkrijgbaar. Over gietvloeren wist ik zelf niet heel veel, maar naar mijn zoektocht naar leuke vloeren, zag ik dit wel vaak voorbij komen. Het leek mij dan ook leuk om hier meer informatie op te zoeken, en te kijken naar de mogelijkheden. Daarbij viel mij oog gelijk op één website.

Wat zijn de mogelijkheden?

Van Hollandse bodem, is een website gespecialiseerd in het leggen van gietvloeren. Ze werken vanuit hun passie en gaan altijd voor het perfecte resultaat. Op de website hebben ze een hele ruime keuze qua kleuren die je kunt gebruiken voor een gietvloer. Zelf vind ik de nummer 10, 25, en 31 heel erg mooi.
Voordeel van een gietvloer is dat alles egaal is, en het super makkelijk is om schoon te maken. Daarbij gaat het ook nog eens heel lang mee, daar het nauwelijks slijt. Het is dus eenmaal een investering waar je heel lang plezier van kunt hebben.

Als ik dan kijk naar bijvoorbeeld laminaat gaat mijn voorkeur heel erg uit naar de keuze van de Kwantum. Ze hebben daar een ruime keuze, en ook hele mooie en goede kwaliteit laminaat. Ik zou dan gaan voor een bruin grijze kleur, zodat mijn witte meubels goed naar voren komen. Een voordeel van laminaat is dat het over het algemeen redelijk betaalbaar is, en je het zelf makkelijk kunt leggen.

Mijn persoonlijke voorkeur

Gelukkig heb ik nog lang genoeg de tijd om te bedenken wat ik leuk vind. Beide soorten vloeren vind ik erg mooi, en hebben elk zijn voor en nadelen. Daarbij denk ik dat het ook belangrijk is dat je kijkt of het wel bij jouw huis past. En natuurlijk welke uitstraling je je huis wilt geven. Wil je gaan voor strak dan is een gietvloer een hele goede optie, maar wil je het wat meer sfeer geven is laminaat een betere optie. Bij het inrichten van je huis komt zoveel kijken, dat het goed is je er in te verdiepen en te kijken wat je zelf leuk en mooi vind. En natuurlijk wel budget je er aan wilt uitgeven of te besteden hebt.

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met een merk en/of bedrijf

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.