Huis inspiratie; Badkamer

badkamer

Een huis inrichten lijkt me echt onwijs leuk om te doen. Eerst op zoek gaan naar een bepaalde style die je wilt toepassen, dan daadwerkelijk de meubels uitzoeken, en vervolgens plaatsen in huis. Om er daarna natuurlijk volop van te kunnen genieten. Ik liet mijn gedachtes de vrije loop, en ging op zoek naar een leuke inrichting voor de badkamer. Een vaak onder geschoven ruimte, waar je eigenlijk heel veel mee kunt doen!

Een mooi uitziende badkamer vind ik zelf best belangrijk. Je maakt er toch elke dag gebruik van, en kan je dag er fijner door beginnen. Zelf heb ik al veel ideetjes hoe ik mijn toekomstige badkamer zou willen inrichten. Er van uitgaande dat ik niet een mega ruimte tot mijn beschikking heb, maar een kleine ruimte zoals je die in appartementen gewend bent. Alsnog kun je hier heel veel mee spelen, en zijn er genoeg meubels die hierin geplaatst kunnen worden.badkamer

De badkamer

Bij mijn ouders thuis, waar ik op dit moment woon, hebben we een mooie wandmeubel in een lichte kleur. De kleur is te vergelijken met een licht beige kleur. De meubel is niet heel bijzonder, het heeft 3 laadjes, 2 kastjes onder de wastafel, en aan de rechterkant een lange kast met planken. Hierdoor heb je veel opbergruimte, en kun je alles mooi verbergen achter de deurtjes. Dit vind ik zelf ook erg mooi, en dus ging ik op zoek naar soort gelijke meubels. Er zijn oneindig veel meubelsets te koop op internet, maar ook in speciale winkels. En zelfs bij Ikea kun je eindeloos shoppen in badkamer meubels. Mijn oog viel meteen op de donker grijze wandmeubels. Persoonlijk vind ik grijs in de inrichting verwerkt echt heel mooi, en in mijn toekomstige woning kun je dan ook wel verwachten dat er veel grijs in terug zal komen. Voor de badkamer lijkt het mij mooi om lichte tegels aan de muren te hebben, en een donkere wandmeubel. De accessoires zullen de kleur aan de badkamer geven, waarmee je lekker speels kan omgaan. Bijvoorbeeld door licht roze of bruine accessoires te gebruiken, krijg je al gelijk een mooie uitstraling. En hier kun je natuurlijk ook eindeloos mee variëren. Ben je een kleur zat, dan wissel je naar een andere kleur.
badkamer

Mijn wensenlijstje als het om de meubels gaat


Zelf zou ik dus gaan voor een donker grijze badkamer meubel. Daarbij lijkt het mij mooi om een grote spiegel te hebben, verdeeld over de hele breedte van de wastafel. De wastafel mag dan ook extra groot zijn, zodat je kleding etc hierop kunt leggen als je gaat douchen bijvoorbeeld. Extra ruimte om je spullen kwijt te kunnen vind ik zelf heel handig. Daarom zou ik ook kiezen voor genoeg lades en planken. Zo kun je shampoo’s, toiletartikelen, en alle andere flesjes en verpakkingen op een plank opbergen. Uit het zicht, maar wel dicht bij de hand zodat je het snel even kunt pakken als je het nodig hebt. Op de overige planken zou ik badhanddoeken, gewone handdoeken, washandjes en dat soort spulletjes netjes opbergen. Iedere plank een ander product. Door de planken niet te vol te maken, ziet het er overzichtelijk en netjes uit. Hierbij maak ik gebruik van het minimalistische waar ik de afgelopen maanden erg mee bezig ben.

Heb je al een beetje een beeld kunnen krijgen hoe ik mijn badkamer inrichting zie? En heb je zelf wel eens nagedacht over hoe jij een bepaalde ruimte zou inrichten?

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Huis inspiratie; Badkamer

  1. Wij zijn toevallig nu net een beetje aan het orienteren voor badkamers. Dat is het een na laatste (als laatste de tuin) van ons huis dat nog aangepakt moet worden.
    Ik ben heel erg fan van de hexacon tegel dus die wil ik sowieso ergens terug laten komen 🙂

    1. Ooh die tegels kende ik nog niet. Lijkt me zo leuk om een huis volledig in te richten. Kijk er nu al naar uit.

  2. Voor nu zijn we blij met de badkamer, hoewel we hem wel ooit willen opknappen. Meer omdat het onze smaak niet is qua kleuren. Maar dat is een project voor laterrrr.

  3. Gaaf! Lijkt me onwijs leuk om een huis in te richten. Nooit bij stil gestaan nog, maar wie weet in de toekomst 🙂

Comments are closed.