Huidverzorgende olie van Kruidvat

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik in mei 2021 geopereerd en dit werd helaas een open buik operatie. Hierdoor heb ik een best litteken op mijn buik en meerdere kleine omdat ze begonnen met een kijkoperatie. Eerder deze week schreef ik al over de huidherstellende crème en nu deel ik graag meer informatie over de huidverzorgende olie die ik ook gebruikte!

Op mijn buik loopt vanaf net iets boven de navel tot een goed 10cm onder de navel een snee naar beneden. Dit komt omdat ze 28 mei 2021 via een open buik operatie een goede 40cm darm hebben weggehaald. De hechtpleisters zaten er ook een goede 4 weken echt muurvast en ik vond het eigenlijk ook wel prima dat die erop zaten. Het voelde veiliger!

Je litteken verzorgen met een huidverzorgende olie

Een litteken is een litteken, het zal altijd wel iets van zichtbaar blijven. Ik schreef eerder al dat ik mijn litteken verzorgde met zowel de huidherstellende crème van Kruidvat als de huidverzorgende olie van Kruidvat. Het is een spuitflacon van 100ml en kost maar €3,95 wat natuurlijk nogal een verschil is met die van Bio-oil waar het bijna exact op lijkt. Nu heb ik naast een groot litteken ook een aantal kleinere (door de kijkoperatie van juli 2020 en die van 28 mei 2021) maar ook een hele droge huid, waar hij perfect voor zou zijn.

Hetzelfde als Bio-oil?


De huidverzorgende olie van Kruidvat is er voor de verzorging van littekens, striemen (zwangerschap), de verouderende huid en de droge huid. Toen ik hem uit de verpakking haalde deed het me meteen denken aan de Bio-oil, die heb ik namelijk al wel eens vaker gehad en is een heel stuk duurder dan deze van Kruidvat. Het ruikt zelfs hetzelfde en ook de structuur van de olie voelt precies hetzelfde.

Nu heb ik al ruim een halve flacon gebruikt de afgelopen maanden. Ik vind deze beauty oil huidverzorgende olie vooral heel fijn om 1 keer per week te gebruiken als ik mijn hele lichaam insmeer met een crème. In plaats van een crème gebruik ik dan nu deze beauty oil en merk dat mijn huid daardoor niet zo droog is. Doordat het een olie is heeft het wel even de tijd nodig om in te trekken. Het blijft wel lang vettig op de huid, maar zelf vind ik dat niet heel storend, zeker omdat ik dit ook maar 1 keer in de week gebruik en gewoon echt duidelijk verschil zie als ik dit gebruik. En omdat ik zowel de bio-oil als deze goedkopere van Kruidvat heb gebruikt, ben ik er wel van overtuigd dat het nagenoeg hetzelfde product is! Ik gebruik hem nu dus al ruim 5 maanden en heb nog een halve flacon over. Smeer er dus mijn hele lichaam mee in 1x per week en het is dus echt een zuinig product voor €3,95! Ik raad hem dus zeker aan.

Heb jij ook een litteken?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.