Huidherstellende crème van Kruidvat

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik in mei 2021 geopereerd en dit werd helaas een open buik operatie. Hierdoor heb ik een best litteken op mijn buik en meerdere kleine omdat ze begonnen met een kijkoperatie. Zodra het dicht was ben ik gaan smeren met de huidherstellende crème van kruidvat!

Op mijn buik loopt vanaf net iets boven de navel tot een goed 10cm onder de navel een snee naar beneden. Dit komt omdat ze 28 mei 2021 via een open buik operatie een goede 40cm darm hebben weggehaald. De hechtpleisters zaten er ook een goede 4 weken echt muurvast en ik vond het eigenlijk ook wel prima dat die erop zaten. Het voelde veiliger!

Je litteken verzorgen met een huidherstellende crème

Een litteken is een litteken, het zal altijd wel iets van zichtbaar blijven. Maar van die vuurrode lijn wilde ik wel graag zo snel mogelijk af. Voelde mij er heel ongemakkelijk bij en ik durfde ook niet naar mijn buik te kijken. Deels omdat ik de herinnering graag zou snel mogelijk wilde vergeten (het was nogal een vervelende periode!) en deels omdat ik bang was dat ik mezelf minder mooi zou gaan voelen. Nu ben ik altijd al extreem onzeker geweest over mijn uiterlijk en helpen die reclames met die perfecte lichamen ook niet mee, maar het litteken zorgde er wel voor dat ik niet meer durfde om kortere truitjes te dragen. Nu is mei 2021 natuurlijk nog niet zo heel lang geleden. Op het moment van schrijven zitten we in november 2021 en iets meer dan 5 maanden geleden. In het begin nadat de hechtpleisters eraf waren begon ik vol met motivatie te smeren met de Kruidvat herstellende crème van maar €3,99 en wisselde het af met de Kruidvat body olie die echt precies lijkt op een ander heel veel duurder product. Maar na een week of 3 nam smeren af en had ik de motivatie veel minder.

Litteken wordt al minder rood


In het begin was het litteken heel dik en hard. Je voelde ook echt een lijn van binnen en ik hoopte dat dit met de crème veel minder hard zou worden. Dat is zeker gelukt, door de crème (in combinatie met de olie van Kruidvat) in te masseren is de dikke lijn van binnen nagenoeg helemaal weg. Natuurlijk voel je wel dat het ooit open geweest is want het is en blijft natuurlijk een litteken, maar het is soepel. Ik vind het iets te confronterend om foto’s te delen van mijn buik dus ik heb besloten om dat dan ook niet te doen. Wellicht in de toekomst dat het ergens voorbij komt, maar ik vind het zeker niet iets wat ik graag op internet zet. Ik denk dat het litteken crème ook heel goed werkt voor oudere littekens. Zeker om de huid soepel en zacht te houden.

Heb jij ook een litteken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.