How to blog | Planning en vaste dagen

blog
Tijd voor nieuwe blogtips. Dit keer over planning en vast dagen. Want dat is toch ook best belangrijk bij het hebben van een blog. En ook als je wilt groeien kunnen deze dingen helpen. Vandaag geef ik je mijn tips wat betreft planning en vaste dagen. Benieuwd? Lees dan verder.


Eerder schreef ik al blogtips voor jullie. Heb je die gemist, of wil je ze gewoon nog even terug lezen? Hieronder staat een lijstje met alle tips die ik tot nu toe heb geschreven.
How to blog; Starten met een blog
– How to blog; Het begin, en nu?
– How to blog; Je blog & social media
– How to blog; Volgers en/of bezoekers
– How to blog; Essentials bij het bloggen
– How to blog; Beeldmateriaal

En dan is het nu tijd voor het onderwerp van deze tijd. Dit keer wilde ik jullie meer vertellen over planning en vaste dagen. 2 belangrijke punten voor als je eenmaal begonnen bent met bloggen.

Vaste dagen
Voor het opbouwen van een vaste volgers groep is het belangrijk dat je laat weten wanneer je een blogpost plaatst. En voor jezelf is het makkelijker om iets te plaatsen als je vaste dagen hebt. Begin met 2 of 3 vaste dagen. Bijvoorbeeld maandag-woensdag-vrijdag. Zorg dat je volgers en bezoekers kunnen zien wanneer je iets plaatst. Zo zullen ze sneller nog een keer terug komen. En zorg dan ook dat je nieuwe artikelen hebt geschreven, anders raken ze teleurgesteld en is de kans nog klein dat ze terug komen.

Planning
Plannen is heel belangrijk. Door te gaan plannen weet je waar je aan toe bent en wat je allemaal moet doen. Een planning staat in verband met je vaste blog dagen. Stel je wilt elke maandag/woensdag/vrijdag een nieuw artikel delen. Hoe en wanneer ga je dit schrijven, en wat ga je schrijven. Door een planning weet je wat en wanneer je iets moet schrijven. Je kunt op die manier ook makkelijker vooruit werken en concepten weg werken.

Beide punten geven niet alleen meer bezoekers, maar ook enorm veel rust voor jezelf.

Binnenkort komt het volgende deel online met nog meer tips om te groeien met je blog. Heb je vragen of wil je iets specifieks weten? Laat het dan weten in de reacties en misschien kan ik je vraag beantwoorden.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

Comments are closed.