How to blog | Geen inspiratie

werkplek
Het kan iedere blogger overkomen, geen inspiratie. Maar wat kun je er aan doen, en wat doe ik als ik even geen inspiratie heb? Ik vertel je er vandaag alles over in alweer een nieuwe update van ‘How to blog’.

Geen inspiratie hebben is heel erg vervelend. Gelukkig heb ik er zelf niet heel vaak last van, en met een paar simpele trucjes heb ik mijn inspiratie weer terug. Die deel ik dan ook graag met jullie, maar of het voor jou ook zo werkt? Iedereen zit natuurlijk anders in elkaar, en je moet zelf een weg vinden wat voor jou het beste werkt.

Geen inspiratie

Het kan knap vervelend zijn als je net je laptop heb aangedaan en vol goede moed wil beginnen met het schrijven van een nieuw artikel. En dan ineens weet je totaal niet meer wat je wilt schrijven, en heb je geen ideeen meer. Erg vervelend, en het komt bij elke blogger wel eens voor. Zelf blog ik nu ruim 3 jaar en natuurlijk heb ik het een aantal keren gehad in die 3 jaar. Zou haast gek zijn als het niet zo zou zijn geweest. Ik blog bijna 2 jaar lang elke dag en daar heb je toch een heleboel ideeen voor nodig. 365 artikelen per jaar, is niet niks hoor! Dat zijn wel 365 ideeen, die je moet bedenken, moet uitwerken en inplannen en waarvoor je foto’s moet maken.
lente

Tips voor meer inspiratie

Zelf ga ik vaak muziek luisteren die me vrolijk maakt, en vaak komt dan de inspiratie al gelijk weer naar boven. Daarnaast heb ik een grote lijst met ideetjes opgesteld waar jullie ook iets mee kunnen. Als ik deze lijst erbij pak krijg ik altijd een inspiratie boost en kan ik zeker een ochtend of middag vullen met het schrijven van artikelen. Daarbij heb ik altijd een notitieboekje in mijn tas, want als ik in de auto zit dan springen de ideetjes helemaal om mijn oren. Geen idee hoe dat komt, maar tijdens een auto rit bedenk ik de meeste artikelen. Natuurlijk zijn deze punten voornamelijk persoonlijk, maar aan de ideeen lijst kun jij altijd wat hebben.

Zelf schrijf ik op mijn blog voornamelijk over beauty en lifestyle met daarbij een persoonlijk tintje. Je zult dan ook in deze categorieën voornamelijk artikelen vinden op mijn blog, maar sinds mei is daar ook food bij gekomen, die elke vrijdag terug te zien zal zijn op mijn blog. Schrijf vooral waar jij je prettig bij voelt, en wat je zelf ook gewoon leuk vind. Mensen zullen namelijk snel merken als je ergens over schrijft dat jou niet helemaal ligt.

Eerder schreef ik al blogtips voor jullie. Heb je die gemist, of wil je ze gewoon nog even terug lezen? Hieronder staat een lijstje met alle tips die ik tot nu toe heb geschreven.
How to blog; Starten met een blog
– How to blog; Het begin, en nu?
– How to blog; Je blog & social media
– How to blog; Volgers en/of bezoekers
– How to blog; Essentials bij het bloggen
– How to blog; Beeldmateriaal
– How to blog; Planning en vaste dagen

Vraag: Waar zouden jullie graag meer over willen weten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “How to blog | Geen inspiratie

Comments are closed.