How to blog | Essentials bij het bloggen

Tijd voor weer wat leuke en vooral handige tips bij het bloggen. Ik blog nu 3 jaar en een maand, en wat is er in die tijd ontzettend veel veranderd. Vandaag deel ik een aantal Essentials met jullie die ik zelf ontzettend fijn vind tijdens het bloggen.
blog
Heb je mijn anderen delen gemist? Klik dan hieronder om de ander artikelen terug te lezen in deze serie.
How to blog; Starten met een blog
How to blog; Het begin, en nu?
How to blog; Je blog & social media
How to blog; Volgers
en/of bezoekers

Zelf gebruik  ik een aantal Essentials altijd als ik ga bloggen. Sommige heb ik in de buurt liggen, maar ook een aantal naast mijn laptop. Het viel me op dat dit altijd dezelfde dingen zijn die ik erbij pak.

Welke Essentials ik er standaard bij pak
– Notitieboekje (leeg)
Zelfgemaakte agenda/blogschrift
Jaarkalender
– Mobiel
– Pen
– SD kaart van mijn foto camera

Dit ligt altijd heel dicht in de buurt van mijn laptop, als ik ga bloggen. Zelf schrijf ik ook wel eens concepten op mijn mobiel als ik onderweg ben. Dit doe ik dan op mijn mobiel via de wordpress app. Zelf vind ik het alleen heel erg fijn om een concept mee te schrijven, en hooguit iets uit te werken. Ik plan er nooit artikelen mee in, en publiceer ze ook niet via mijn mobiel. Dat doe ik liever op de laptop.

Notitieboekje leeg
Dit gebruik is als ik nieuwe ideetjes wil opschrijven die ik niet gelijk kan uitwerken. Bijvoorbeeld nieuwe onderwerpen voor de ‘How to blog’ serie.

Zelfgemaakte agenda/blogschrift
De agenda gebruik ik om nieuwe onderwerpen te plannen. Ik kijk op welke dagen ik bepaalde artikelen al gepland heb, en welke andere artikelen er bij kunnen die week. Zo let ik op dat ik bijvoorbeeld niet 2 nagellak reviews per week heb, of 2 lijstjes artikelen. Vorig jaar maakte ik een speciaal blogschrift, waar ik een aantal dingen in heb staan over mijn blog, en mijn onderwerpen die ik schrijf. Zo houd ik een lijst bij welke tv series ik heb gezien, en welke films bijvoorbeeld.

Jaarkalender
Deze jaarkalender hebben jullie een tijdje geleden al kunnen zien op mijn blog. Deze heb ik zelf gemaakt, en naar mijn behoefte ingericht. Hier houd ik mijn geplande artikelen bij, en mijn statistieken. Maar ook samenwerkingen en andere zaken.

Mobiel, pen, & SD kaart van mijn camera
Spreken eigenlijk voor zich.

Eerder schreef ik al een artikel over wat ik precies voor apparaten ik gebruik voor het bloggen. Lees die ook zeker nog even.

De artikelen die  komen deze serie:
How to blog; Beeldmateriaal
How to blog; Planning en vaste dagen
How to blog; Geen inspiratie
How to blog; Hosting vs gratis
How to blog; Negativiteit
How to blog; Persbureaus en pakketjes
How to blog; Jezelf blijven

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

16 thoughts on “How to blog | Essentials bij het bloggen

  1. Handig! Ik gebruik mijn planning echt dagelijks, zo weet ik wat ik nog moet doen en kan ik het vooruit werken.

    1. Wat goed! Ik maak nu de laatste hand aan het outfit artikel die ik nog moest schrijven en dan heb ik Maart ook helemaal af. En dan nog maar 9 artikelen voor April en is dat ook voor elkaar 🙂 Zo fijn als je dingen gepland hebt staan!

  1. Komt tegelijk online met te weinig inspiratie. Niet aankomende keer, maar die keer erop komt dat onderwerp online.

 1. Wat een leuke artikel om te lezen meid!! Oops ik heb de andere nog niet gelezen maar ik ga het wel effe doen!! 😉 leuk ben ook benieuwd naar de komende berichten! 🙂

  1. Wat lief, dankjewel! Komen nog veel meer leuke en vooral handige tips voorbij. Succes met de andere lezen 🙂 xx

Comments are closed.