How to blog | Het begin, en nu?

Een aantal weken geleden schreef ik mijn eerste artikel over hoe je moet/kunt bloggen (How to blog). Ik zette een aantal begin punten op een rij en vandaag wil ik daar dieper op in gaan. Zelf ben ik dol op bloggen en zou niet meer zonder kunnen. Nieuwsgierig naar mijn tips?
Life Diary 19 september

In mijn vorige artikel (klik hier om die terug te lezen) schreef ik de basis punten op voor je eigen blog. Waar begin je mee. In het vorige artikel legde ik de nadruk van het allereerste begin. Want bloggen is tijdrovend, en heel veel mensen vergissen zich daarin! Wat denk je van het maken van foto’s, het schrijven van een leuk en interessant artikel, de layout, het delen op social media, en ook nog het liefst reageren op andere blogs! Al met al is het niet 1 uurtjes per week, maar meer 3 a 4 uur per dag! Er zijn momenten waarop je meer inspiratie hebt en dan kun je meer schrijven, maar soms dan weet je ook niet waar je moet beginnen en wat je moet gaan schrijven. Daarom denk goed na over wat je wilt, en of je het wel echt leuk vind!

In dit artikel zal ik schrijven over het stukje na het begin. Je hebt je aangemeld bij blogger of wordpress, en wat nu?
Daarnaast leek het me ook handig om een lijstje te maken wat er in de komende ‘how to blog’ artikelen voorbij komen.  Maar dit doe ik aan het einde van dit artikel!
_DSC3147
Wat gebeurd er nadat je een account hebt gemaakt bij blogger of wordpress (natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden, maar ik behandel allen deze 2 even, omdat ik deze zelf ook ken). Je hebt dus een naam uitgekozen, en weet een beetje waarover je wilt gaan schrijven! Ik zeg, gelijk gaan schrijven! Maak een leuk artikel over jezelf, waarin je jezelf voorstelt, en waarover je wilt gaan schrijven. Maar wacht voordat je hem publiceert nog even! Zorg ervoor dat je eerst ongeveer 5 artikelen tegelijk online kunt plaatsen, want mensen gaan niet naar een blog om maar 1 berichtje te kunnen zien. Zorg er dus voor dat je over minimaal 5 onderwerpen iets kunt vertellen. Zodra je dit klaar hebt laat je ze nog even staan, want een ‘about me’ pagina is ook erg belangrijk! Maak deze ook, stel ook hier jezelf weer voor en vertel iets meer over jezelf.

Zodra je denkt ‘Ja nu is het tijd om het online te zetten’ druk je op publiceren, en staat je blog online! En dan kan het grote avontuur pas echt beginnen. Ik weet nog dat ik zo enorm blij was met mijn allereerste reactie, en nog vind ik het bijzonder dat mensen de moeite nemen om te reageren. Maar slechts 5-10% reageert maar, en soms zelfs nog minder!

De volgende keren kun je dit in ‘how to blog’ verwachten:
– Je blog & social media
– Het schrijven van een artikel/review
– Het opbouwen van volgers
– Essentials bij het bloggen
– Een band opbouwen met volgers, en bezoekers
– Persbureaus & perspakketjes
– Jezelf blijven, maar ook professioneel
– Beeldmateriaal
– Eigen domein & hosting vs. gratis versies

Dit zijn nog maar een paar dingen die ik voorbij wil laten komen in de volgende keren ‘how to blog’. Wil je nog iets terug zien wat niet in dit lijstje voorkomt, kun je me gerust mailen om een berichtje achter laten onder dit artikel.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “How to blog | Het begin, en nu?

Comments are closed.