How to blog | Starten met een blog

Een nieuwe rubriek! How to blog. Ja ja, een tijdje geleden werd er aan mij gevraagd of ik eens een keer tips en tricks wilde delen over het bloggen! Natuurlijk wil ik dat! Al ben ik ook echt geen kei, of mega grote blogger. Maar ik geniet wel van wat ik doe! En dat is het allerbelangrijkste misschien wel! In ieder geval, deel ik vandaag mijn eerste tips voor bij het bloggen! Benieuwd wat mijn tips zijn voor jou, en ook voor mezelf? Lees dan vooral even verder!
Life Diary 19 september
Het aller belangrijkste met het beginnen van een blog is natuurlijk dat je het ook echt leuk vind om te doen! Want anders gaat het sowieso nooit werken! Het is heel moeilijk om iets vol te houden, als je iets niet leuk vind. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor het bloggen, dat geldt eigenlijk in het hele leven zo!

Het belangrijkste is dus have fun. Je kunt in iemands artikelen heel duidelijk merken wanneer iemand het heeft geschreven met ‘liefde’. Iets waar iemand heel enthousiast over is, leest natuurlijk ook een heel stuk makkelijk! En ik schrijf het ook altijd een stuk makkelijker, als ik iets leuk vind om te vertellen.

Daarbij is het natuurlijk een combinatie van iets leuk vinden, en een onderwerp waarover jij veel weet te vertellen! Ik schrijf bijvoorbeeld op mijn blog over veel verschillende punten. Maar het zijn wel allemaal onderwerpen wat me zelf interesseert en waar ik ook zelf in probeer te groeien. Neem bijvoorbeeld mijn persoonlijke artikelen, soms is het niet leuk om iets te vertellen, maar toch krijg ik er achteraf een goed gevoel van. Iets van je af schrijven, je hart luchten, en vooral tips van anderen ontvangen!

Als je het leuk vind om te schrijven, en je weet waarover je wilt gaan schrijven, bijvoorbeeld ‘beauty’. Ga je bedenken wat je er precies over wilt schrijven. Koop een notitieboekje en schrijf al je ideeen op! Zo neem ik als ik weg ga altijd een notitieboekje mee, want ik krijg altijd de meeste ideeen als ik in de auto zit, of ergens anders ben! Ik gebruik praktisch overal notitieboekjes voor tijdens het bloggen! Zo heb ik een schriftje waar een planning in staat, weer een ander schriftje waarin ik bijhoudt met wie en wanneer ik een samenwerking heb gedaan. Maar ook bijvoorbeeld wat ik uitgeef voor mijn blog. Zo heb voor mijn blog al 4 notitieboekjes!

Misschien ook wel belangrijk bij een blog, of het schrijven van artikelen, is dat je altijd eerlijk blijft. Ook als je een negatieve review schrijft. Jou lezers hebben er niets aan, als jij doet alsof. En laat je persoonlijkheid zien als je blogt. Dat is natuurlijk als je ‘anoniem’ blogt heel moeilijk, maar doe je dat niet, dan zou ik zeker je persoonlijkheid in je blog laten terug komen. Zelf ben ik een heel rustig meisje, en dat is misschien aan de layout bijvoorbeeld wel te zien! Niet te druk, maar wel overzichtelijk en ik geloof dat er ook al het nodige in staat!

Dit zijn maar een paar simpele tips om een leuke en interessante blog te krijgen voor je volgers! Of je toekomstige volgers! Ik zal de komende tijd steeds meer tips voor jullie gaan schrijven, om zo elkaar te helpen! Zo ga ik onder andere ook vertellen hoe je nu volgers krijgt op je blog, en hoe je er voor zorgt dat je artikelen gelezen worden! Maar dat is voor de volgende keer!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

11 thoughts on “How to blog | Starten met een blog

        1. Dankje! Ik ga vanavond nieuwe dingen bedenken, en een soort van nieuwe planning maken voor de komende tijd 🙂 Gaat ook terug komen in deel 2 🙂

    1. Dankje! Hopelijk heb je er iets aan 🙂 In deel 2 probeer ik sommige dingen nog wat uitgebreider uit te leggen, en wat meer tips te geven. Binnenkort komt die ook online 🙂

    1. Dankjewel! Nu alleen nog een ander logo, maar ik heb echt totaal geen inspiratie in wat voor soort logo ik wil. Deel 2 komt waarschijnlijk 31 oktober online, ben even aan het puzzelen met de indelingen. 🙂

Comments are closed.