How to blog | Je blog & Social media

Het is bijna 2 maanden geleden dat ik een artikel schreef in de serie ‘How to blog’. Nee ik was hem niet vergeten, maar wilde gewoon zoveel mogelijk tips en tricks verzamelen die nuttig zijn. En die ik zelf ook nuttig vind, en gebruik voor mijn blog. Vandaag gaan we verder waar we de vorige keer zijn gebleven.
Life Diary 19 september
In deel 1 ‘Het starten van een blog’ en deel 2 ‘Het begin, en nu?’ zijn geschreven voor de mensen die overwegen om te beginnen met een blog. Hoe begin je nu, en waar kun je het beste aanmelden. Maar ook wat de belangrijkste punten moeten zijn om te beginnen met een blog. Niet omdat je geld wilt verdienen, want dan kun je het bloggen beter uit je hoofd zetten.

Vandaag gaan we het hebben over een stapje daarna. Je hebt je blog inmiddels gestart, en heb de eerste artikelen geschreven. Wat moet je nu doen? Dat is eigenlijk heel simpel. Als je gezien wilt worden in blog land dan zal je naar buiten moeten komen. Niet letterlijk, maar in de zin van ‘Kijk eens op andere blogs, en laat daar eens een reactie achter’.

Zoals ik al in deel 2 zei is het belangrijk dat bezoekers niet op een lege website komen. Zorg er dus voor dat je al meerdere artikelen vooruit hebt geschreven voordat je een beetje begint met social media erbij te betrekken. Een richtlijn die veel beginnende bloggers gebruiken is het hebben van ongeveer 5 artikelen waar bezoekers naar kunnen kijken. In deel 2 heb ik daar ook iets over geschreven. Wat je ook kunt doen als je nog maar klein bent en geen vaste volgers hebt, is het uitzoeken welke layout je graag wilt en het beste past bij jou blog en onderwerpen. Speel daar eens mee. En geloof me, voor je het weet ben je uren verder! De layout is vaak het eerste wat mensen zien, daarna de foto’s en dan als laatste pas de tekst. De layout is dus echt belangrijk voor je blog.

Als je blog in ‘orde’ is, kun je je blog gaan promoten via social media. Je hebt nu genoeg artikelen online staan zodat mensen iets langer op je blog blijven hangen. Zelf deel ik mijn artikelen op Bloglovin, verschillende Facebook groepen, eigen Facebook pagina, twitter, Ellegirltalk forum, Pinterest, en laat ik regelmatig berichtjes achter op blogs van anderen.

De volgende keren kun je dit in ‘how to blog’ verwachten:
–  Volgers en/of bezoekers
– Essentials bij het bloggen
– Persbureaus & perspakketjes
– Jezelf blijven, maar ook professioneel
– Beeldmateriaal
– Eigen domein & hosting vs. gratis versies

Dit zijn nog maar een paar dingen die ik voorbij wil laten komen in de volgende keren ‘how to blog’. Wil je nog iets terug zien wat niet in dit lijstje voorkomt, kun je me gerust mailen om een berichtje achter laten onder dit artikel.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

13 thoughts on “How to blog | Je blog & Social media

    1. Dankjewel! Dit soort artikelen vind ik het leukste om te schrijven 🙂 En zeker als ik er een ander mee kan helpen!

Comments are closed.