How blogs work – Waarom je dit boek moet hebben!

how blogs work

Een tijdje geleden kocht ik het boek How blogs work voor mijn blog. Ik wil mij graag verder gaan verdiepen in het hele bloggebeuren, en een boek kan mij daar vast een eind mee op weg helpen. Een boek vol tips en tricks voor zowel beginnende als ervaren bloggers. Een boek waar ik nog heel veel nieuwe tips en ideeen uit heb kunnen halen, en waar jij ook iets aan kunt hebben!

How Blogs work is een inspirerend boek vol met tips voor bedrijven en bloggers die een blog willen beginnen, en onderhouden. Het boek geeft je handvaten om van een kleine blog naar een grote blog te groeien. Hoe je dit doet, en wat je hiervoor nodig hebt is niet enkel geluk, maar een heleboel doorzettingsvermogen en passie. Een mooi boek met 255 bladzijdes waarin Stephanie Duval jou en je blog een duwtje in de goede richting probeert te duwen.
how blogs work

How Blogs work

Het boek ziet er vanaf de buitenkant al heel leuk en leerzaam uit. De illustraties passen perfect bij het boek, en ik kreeg gelijk zin om erin te gaan lezen. Nou houd ik normaal gesproken niet heel erg van boeken lezen, maar boeken over bloggen lees ik wel heel graag. Als je het boek open slaat valt je gelijk op dat er veel rode accenten in verwerkt zijn. Wat mij ook meteen opvalt bij de inhoudsopgave is dat je stap voor stap door het proces wordt meegenomen. Van waarom je zou bloggen tot hoe je zorgt voor originele inhoud. Maar ook hoe je bijvoorbeeld aan bezoekers kan komen, en hoe je van je blog je bedrijf kan maken. Bij elk hoofdstuk staan interviews van bloggers die jou ook proberen te inspireren en informeren. Ook hierin vind je nuttige tips om zelf toe te passen.

Waarom dit boek handig is voor bloggers?

Stephanie is heel eerlijk en open in wat wel en niet kan werken bij een blog. Daarbij geeft ze erg veel tips en informatie van bijvoorbeeld websites die je kunt gebruiken. Zowel betaalde als gratis diensten. Dat niet alleen, want de nadruk ligt echt op het vinden van je eigen stem. Wie ben jij, wat wil je, en hoe kunnen mensen jou herkennen in je blog. Dat is belangrijk omdat, mensen graag een uniek iets willen lezen. Als jij iets schrijft en het lijkt heel erg op iets wat ook al op een andere website staat dan haken lezers vaak af, en komen ze ook niet zo snel meer terug. Een moodboard en/of manifest kan daar bijvoorbeeld heel goed bij helpen. Door op papier te zetten waarom jij blogt en wat je daarmee wilt bereiken (of dat nu zakelijk is of persoonlijk) kun je altijd terug vallen op dat document. Handig als je in een blog dip zit, of even niet meer zo goed weet waarom je ook al weer schrijft.
how blogs work

Wat ik van dit boek heb geleerd?


Er is eigenlijk niet 1 ding die ik niet heb geleerd. Mijn boek zit vol met notitieblaadjes waar ik voor mezelf nog naar moet kijken. Bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden voor samenwerkingen, een moodboard, mijn google plus account en meer. Ook werd ik door dit boek geïnspireerd op het schrijven van een manifest. Die heb ik inmiddels geschreven en ik moet zeggen dat ik dat erg prettig vind. Je gaat namelijk even voor jezelf na waarom jij ook alweer blogt, en wat je doelen zijn. Of je nu voor je hobby blogt (zoals ik dat ook nog altijd doe!) of zakelijk wilt gaan bloggen. Dit boek geeft meerdere handvaten voor je hobbyblog en je professionele blog. Ik heb daarom nog geen seconde spijt gehad van deze aankoop, en zou hem ook aan jou aanraden.

Ik kocht dit boek How blogs work op bol.com voor €19,99 (affiliate link)

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “How blogs work – Waarom je dit boek moet hebben!

Comments are closed.