Hot Caramel Chocolate – Food Friday

Hot Caramel Chocolate

Wie mij kent, weet dat ik dol ben op warme chocolademelk. Of nou ja, als iemand vraagt wat ik wil drinken, zeg ik altijd ‘warme chocolademelk’. Daarom vond ik dat ik bij deze Food Friday reeks eens een artikel moest wijden aan mijn warme chocolademelk. Ik probeer altijd erg veel uit, en vandaag heb ik Hot Caramel chocolate gemaakt. Benieuwd hoe je dit maakt, en wat je allemaal nodig hebt? Lees dan even verder.

Hot Caramel chocolate?

Eigenlijk is warme chocolade melk maken het meest simpelste wat je kunt doen in de keuken. Je doet melk en cacao poeder in een pannetje en verwarmt dit. Maar om de chocolademelk speciaal te maken, heb je even net iets meer ingrediënten nodig. Wat je precies nodig hebt, en hoeveel dat zie je hieronder.

Ik heb gebruikt voor dit recept:
– Een glas die gevuld is met melk
– Chocolademelk poeder (2,5 eetlepel)
– Een flinke lepel gecondenseerde volle melk
– Douwe egberts koffie siroop in de smaak karamel
– Een spuitbus met slagroom

Verwarm in een pannetje de melk, de chocolademelk poeder en de gecondenseerde melk. Als dit warm is, schenk je het in de beker. Daarna neem je een theelepel en schenk je 2 theelepels koffie siroop toe aan de warme chocolademelk. Daarna een flinke toef slagroom erboven op, en wat extra cacaopoeder, en klaar is je beker met heerlijke Hot Caramel Chocolate!
hot caramel chocolate
Ik kan hier in de herfst en winter zo van genieten. Zeker als het koud is, en een beker warme chocolademelk extra lekker. En eigenlijk ook best een verwennerij!

Vraag: Maak jij wel eens warme chocolademelk?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Hot Caramel Chocolate – Food Friday

Comments are closed.