Homemade nacho’s with wraps!

homemade nacho's met wraps

Een tijdje terug was ik op zoek naar recepten met wraps. We hebben best wel wat tortilla wraps verpakkingen in huis en dus tijd om wat verschillende recepten ermee te maken. Ik koos ervoor om homemade nacho’s uit te gaan proberen waarbij ik wraps in tortilla chips veranderde. Een stuk lekkerder als je het mij vraagt. En je kunt er eindeloos mee varieren.

Voor dit recept gebruik ik dus tortilla wraps die je normaal gesproken voor wraps gebruikt. Echt heel simpel en iets zachter (wat ik zelf wel heel erg fijn vind). Daarbij kun je er ook nog voor kiezen om alles zelf te maken zoals de salsa en de guacamole, maar ik koos nu voor gemak uit een potje. Daarvoor ging ik naar Jumbo en kocht ik eigen merk guacamole en salsa.

Hoe maak je homemade nacho’s?
homemade nacho's met wraps

Dit recept is vrij simpel en een basis die ik gebruik voor nacho’s. Je kunt hierbij nog gehakt, ham of andere soorten vlees gebruiken maar ook ui, paprika en andere groenten. Je kunt hem zo rijkelijk vullen als je zelf wilt. Ik maak nu de basis en zal binnenkort ook een rijkelijk gevulde versie delen met zelf gemaakt tortilla chips.

Ingrediënten:
– Een pak wraps (tussen de 8 en 10 stuks)
– Salsa
– Guacamole
– Geraspte kaas
Optioneel:
– Room of roomkaas

De bereidingswijze van deze zelfgemaakte nacho’s


Het is eigenlijk heel erg simpel. Snijd de wraps in kleinere stukken, denk aan een soort pizza punten vorm. Leg deze op een bakplaat of in een ovenschaal en verdeel daar naar eigen smaak de salsa, guacamole en geraspte kaas overheen. Je kunt hier eventueel ook nog dikke room overheen verdelen voor een iets neutralere smaak maar dit is zeker niet nodig. Doe de ovenschaal of bakplaat in een voor verwarmde oven op zo’n 180 tot 200 graden. Afhankelijk van de oven die je hebt duurt het zo’n 15 tot 30 minuten voordat alle kaas gesmolten is en alles lekker warm en bijna knapperig is. Nu kan het smullen beginnen!

Je kunt ook de guacamole en room toevoegen als de rest uit de oven is, zodat je de warme chips in de dip kunt steken. Je zet deze homemade nacho’s in een mum van tijd op tafel en kunt gaan genieten van iets lekkers bij de film of serie die je aan het kijken bent. Maar ben je op zoek naar nog een ander recept met Wraps, kijk dan eens naar deze heerlijke wraptaart.

Heb jij wel eens zelf nacho’s gemaakt?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.