Hoeveel geld ik dit jaar aan mijn bedrijf heb uitgegeven!

Je ziet tegenwoordig veel artikelen voorbij komen waarin bloggers hun inkomsten delen, maar het leek mij juist wel leuk om mijn uitgaven met jullie te gaan delen. Hoeveel geld ik dit jaar aan mijn bedrijf heb uitgegeven en dan bedoel ik ook echt ALLE uitgaven! Benieuwd naar mijn zakelijke uitgaven en hoeveel ik in mijn webshop heb gestoken?

In de maanden januari tot en met juni heb ik geen uitgaven gehad, ik kocht niets nieuws voor mijn blog en had geen zakelijke kosten. Vanaf juli daarentegen kwamen de kosten. Hierin zitten de kosten voor mijn blog en mijn webshop (is dezelfde website). Nu ben ik in Juli natuurlijk gestart met mijn eigen webshop gedeelte op LiefsCarolien.nl en hiervan zijn ook voornamelijk alle kosten. Laten we eens alles op een rij zetten.

Geld die ik heb uitgegeven aan mijn bedrijf in 2020

Wat ik in 2020 allemaal heb uitgegeven aan mijn blog en webshop:
– Hostingspakket verlening 2 jaar Antagonist €182,79
– Inkoop materialen €646,89
– Inkoop overige materiaal €259,74
– Inschrijving KVK €65,00
– Verificatie programma’s €0,02
– Verzendkosten €31,52
– Nieuwe visitekaartjes €7,25
– Bank kosten €9,-

Totale kosten die ik in 2020 heb gehad: €1.202,21
Dit is overigens tot eind november, de kosten die ik in december nog maak moeten hier nog bovenop gerekend worden (al zal dat niet heel erg veel zijn!).
nieuwe visitekaartjes

Hoeveel kosten ik volgend jaar verwacht?

Nu heb ik in 2020 heel veel geïnvesteerd in mijn eigen bedrijf. Want ruim 1200 euro is natuurlijk best veel, maar eigenlijk ook weer niet! Laat mij dat even uitleggen. Dit jaar kocht ik namelijk mijn hostingspakket voor 2 jaar, dus in 2021 heb ik hieraan geen extra kosten. Eigenlijk zou je dat bedrag dus door 2en moeten delen. Daarnaast heb ik ook een aantal kosten gehad die redelijk eenmalig waren, denk aan verificaties van programma’s (bijvoorbeeld etsy) en de visitekaartjes. Deze kosten zullen in 2021 niet weer aan bod komen, tenzij ik meer dan 500 visitekaartjes kwijt raak tussen nu en 31-12-2021. Ook de inschrijving van de kamer van koophandel is iets eenmaligs en deze kosten zullen dan ook niet meer voorkomen in de toekomst.

Kosten die volgend jaar wel terug zullen komen zijn onder andere:
1. Inkoop van materialen voor de webshop
2. Inkoop van overige materialen, denk aan verzenddozen, stickers etc.
3. Verzendkosten van pakketjes

Deze kosten zullen altijd verschillen en het kan dan ook zo maar zijn dat ik volgend jaar veel meer kwijt ben aan deze 3 kostenposten. Wat natuurlijk ook betekend dat ik veel heb verkocht anders liggen deze uitgaven natuurlijk wat stil. Nu weet ik al dat ik in januari weer een heleboel items ga inkopen voor de webshop.

Heb jij ook een eigen bedrijf? Hoeveel heb jij in 2020 uitgegeven aan je bedrijf?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Hoeveel geld ik dit jaar aan mijn bedrijf heb uitgegeven!

  1. Fijn dat je dit gedeeld hebt.
    Daarbij niet te vergeten printpapier, inkt, schrijfwaren, reiskosten die men maakt naar pressevents etc….
    Dit komt er vaak ook nog bij….

    Een fijne dag….

Comments are closed.