Hoe ziet me-time er bij mij uit?

Tijd voor jezelf is heel erg belangrijk voor je geest en lichaam. Helaas doe ik het veel te weinig, maar als ik gebruik maak van me-time zoals ik het zelf noem, dan ga ik ook wel even los. Hoe ziet me-time er bij mij uit? Wat ik standaard gebruik voor dit soort momentjes, en waarom ik het eigenlijk wel wat vaker mag doen.

Moet eerlijk bekennen dat ik veel te weinig tijd voor mezelf vrij maak. Even niets moeten kan ik gewoon heel erg moeilijk. Ben altijd wel bezig voor mijn blog, of ben aan het werk of moet andere ‘klusjes’ doen. Wel probeer ik 1 keer per maand een momentje voor mezelf te plannen. Dit combineer ik vaak met andere dingen. Hieronder meer daar over.

Me-time; wat ik dan zoal doe

Me-time is eigenlijk gewoon tijd voor jezelf. Even jezelf verwennen, en je lichaam even verwennen. Wat ik altijd doe tijdens me-time is een gezicht masker. Soms combineer ik dit met een lichaam scrub, en daarna een douche (aangezien dat wel moet met een scrub). Maar vaak ook even een lekkere kop thee erbij, of pumpkin spice latte van buisman. Of in de winter warme chocolademelk, waar ik helemaal gek van ben! Ook breng ik vaak een nagellakje aan op mijn teennagels, en doe ik sinds een half jaartje ook maandelijks de Silk’n Glide behandeling. Dit alles is wel even heel erg genieten en je lichaam verwennen.
hema masker

Als ik geen tijd heb voor een uitgebreide me-time zoals ik hierboven beschreef, dan geniet ik gewoon even in de zon buiten op het bankje in de tuin. Even wegdromen, al is het maar voor heel kort. Maar dan moet het natuurlijk wel mooi weer zijn, en niet te koud.

Tijd voor jezelf vrijmaken is heel erg belangrijk voor je geest en lichaam. Even opladen, en jezelf verwennen mag best wel even hoor! Hoef je je helemaal niet voor te schamen, en is heel normaal.

Wat doe jij tijdens me-time?

Volg:

1 Reactie

  1. 26 april / 06:46

    In stilte zitten met mijn ogen dicht en alle gedachtes voorbij laten komen, op de bank nestelen en een boek lezen, een stukje wandelen of gewoon doen wat je gevoel op dat moment wilt..
    Knap je echt van op!