Hoe was het eerste half jaar van 2021 als fulltime ondernemer

natural blooming

Het eerste half jaar van 2021 zit er bijna op. Tijd om eens te gaan kijken hoe ik dit eerste half jaar als fulltime ondernemer heb ervaren. Hoe was het eerste half jaar van 2021 als fulltime ondernemer?

Het eerste half jaar was nogal een zwaar en raar half jaar. Want persoonlijk had ik het zwaar, meerdere ziekenhuis opnames en zelfs een zware operatie vonden plaats. Iets wat natuurlijk ook invloed heeft op het fulltime ondernemer zijn!

Fulltime ondernemer – de cijfers

Ik moet eerlijk zeggen dat ik best hele mooie omzetcijfers heb behaald het eerste half jaar. De groei tussen de eerste 3 maanden en nu het half jaar zijn meer dan 150% gegroeid en ik mag dan ook zeker niet klagen! Ondanks dat de laatste 3 maanden dus lichamelijk heel zwaar waren is de webshop onwijs gegroeid. Ook ging ik van alleen edelstenen naar extra assortiment in de vorm van notitieboekjes en planners. Dat heeft de omzet ook flink doen stijgen. De investering is dubbel en dwars terug verdiend, iets wat je van te voren hoopt maar niet verwacht.

Ik ga geen exacte cijfers delen daar ik vind dat dat niet van belang is en ik dit ook graag prive wil houden. Er kijken iets te veel nieuwsgierige familieleden op mijn blog om deze cijfers te delen. Ik voel me daar niet prettig bij omdat ik vind dat het ze niks aangaat!

Fulltime ondernemer – de groei

Naast de groei qua cijfers heb ik ook persoonlijk een mooie groei door gemaakt. Ik ben minder onzeker en durf nu makkelijker en sneller een grotere stap binnen het bedrijf te maken. Voor investeringen en uitbreidingen, voorheen kon ik daar heel erg over twijfelen maar nu maak ik die beslissing veel makkelijker.
Maar ook qua assortiment heeft mijn bedrijf een grote groei gemaakt. Zo heb ik eerst uitgebreid naar sieraden en accessoires, maar heb ik sinds een aantal weken ook een mooi assortiment met planners en notitieboekjes. Iets waar ik ooit van droomde en nu eindelijk ook in het assortiment zit. Een hele mooie stap die hopelijk nog meer groei gaat opleveren.

Wel moet ik een goede balans vinden qua werken en rust pakken. Zeker na de operatie is het even zoeken naar wat wel en niet lukt en dat is voor nu het enige puntje qua verbetering wat ik wil meenemen naar de komende maanden.

Wat neem ik mee naar de komende maanden?

Allereerst dus het vinden van een goede balans. Dat is iets wat ik zeker mee neem naar de komende maanden, die balans vinden tussen werken en rust pakken. Ook de balans tussen de webshop en de blog moet ik nog vinden want dat is echt verschrikkelijk na de operatie.

Daarnaast wil ik de groei nog verder doorzetten en met oog op de feestdagen de komende maanden een groter assortiment/ grotere voorraad hebben. Ook wil ik me verder verdiepen in het opzetten van een eigen collectie en hier eventueel al proefdrukken voor laten maken.

Als we dan toch bezig zijn met doelen voor het komende half jaar is om weer volledig 7 dagen in de week te bloggen. Iets wat momenteel lichamelijk gewoon nog niet lukt maar zeker haalbaar moet zijn voor de komende maanden.

Wat heb jij de afgelopen maanden geleerd? Welke doelen heb jij voor het komende half jaar?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe was het eerste half jaar van 2021 als fulltime ondernemer

  1. Wat een mooie lessen heb je er uit gehaald. En natuurlijk super fijn dat het boven verwachting goed loopt. Ik heb vooral geleerd vertrouwen te houden en geduld te hebben. Door de lockdown was het lastig om fotoshoots te doen, maar nu is gelukkig alles weer mogelijk. En dat merk ik ook aan de aanvragen die nu weer binnenstromen 🙂

Comments are closed.