Hoe waren de eerste 3 maanden als fulltime ondernemer?

seleniet theelichthouder

Ondanks dat maart nog een paar dagen heeft, kan ik wel alvast een conclusie trekken uit de eerste periode. Hoe waren de eerste 3 maanden als fulltime ondernemer? Loop ik ergens tegenaan, valt iets juist reuze mee en wat hoop ik dat de volgende 3 maanden beter gaat?

Wauw, wat is dat eigenlijk snel gegaan! De eerste 3 maanden als fulltime ondernemer zitten er bijna op. En wat heb ik veel geleerd en wat ben ik gegroeid als persoon. Niet in de lengte of breedte hoor, maar qua competenties.

Hoe waren de eerste 3 maanden?

Laat ik zeggen dat ik mezelf heb verbaasd maar ik ergens ook teleurgesteld ben in mezelf. Later in dit artikel kom ik op de punten waarom ik teleurgesteld ben in mezelf, maar nu eerst waar ik mezelf bij heb verbaasd!
Want wauw, dit is echt snel gegaan! Ik had nooit gedacht dat ik geld zou kunnen verdienen met mijn webshop of blog. Voelt echt elke dag als een cadeautje!
Daarnaast dacht ik dat ik het misschien niet kon, niet goed genoeg was (ja hallo onzekerheid!). Maar dat ik nu fulltime ondernemer ben is wel echt omdat het wel loopt, ik het wel kan en ook echt doorzet! Juist die doorzettingsvermogen heeft vooral afgelopen maand echt een grote rol gespeeld. Ik kwam in een dipje terecht en zag de verkopen dalen. Iets wat na 3 hele goede maanden even slikken was. Maar ook dat hoort erbij en in plaats van op te geven, ben ik door gegaan. Heb ik zelfs een nieuw concept bedacht voor bij op de webshop. Niet omdat het niet goed gaat, maar omdat ik wil groeien en mensen blij wil maken met producten. Dat hoeven niet perse edelstenen te zijn. Daarnaast heb ik mezelf ook verbaasd aan dat ik het nu redelijk makkelijk begin te vinden om te investeren in mijn bedrijf. Door mezelf weinig salaris te doen (die mogelijkheid heb ik gelukkig!), kan ik echt heel veel investeren in mijn bedrijf en het daarmee ook echt laten groeien!
jurkje yaya women

Waar loop ik tegenaan?

Laten we dan ook maar gelijk beginnen met de punten waar ik tegenaan gelopen ben.

  1. Ik vind het lastig om te werken aan de blog / te schrijven.
    Hier heb ik de afgelopen tijd echt heel erg tegenaan gelopen. En nog steeds! Dit artikel heb ik bijvoorbeeld gisteravond geschreven en staat er ook verder helemaal niets ingepland voor de komende dagen. Waar ik voorheen dagen al dan niet weken vooruit schreef, lukt het nu gewoon niet. Het lukt niet omdat ik veel te snel ben afgeleid maar ook omdat ik vaak een soort inspiratie blokkade heb. Zodra ik Word erbij pak of wordpress open, dan weet ik gewoon spontaan niet meer waar ik over moet schrijven. Super irritant en vervelend!

  2. Tijd verdeling tussen webshop en blog.
    Ook zo iets! Ik ben onwijs graag bezig voor de webshop en ik merk dat dit ook veel meer tijd in beslag neemt dan ik had gedacht. Puur omdat ik onwijs veel inspiratie en ideeen heb voor de webshop. En dat ontbreekt bij de blog nogal waardoor ik automatisch op mijn webshop ga focussen omdat ik me dan niet zo nutteloos voel.

Wat ik hoop voor de komende 3 maanden?

De komende 3 maanden hoop ik dat ik de punten waar ik tegenaan liep de afgelopen 3 maanden, kan ombuigen naar iets positiefs. Door nu echt even te focussen op mijn blog, te kijken hoe ik daar mee door wil gaan. Door mezelf echt te ‘verplichten’ om te beginnen met het schrijven, pas daarna de ‘leuke’ dingen te doen. Ik moet de feeling weer even terug krijgen, iets wat na de ziekenhuis opnames vorig jaar een beetje verloren is gegaan.

Daarnaast hoop ik dat mijn nieuwe concept in de webshop goed ontvangen word. Zelf ben ik er in ieder geval heel erg enthousiast over en krijg daardoor nog meer ideetjes. Eerst maar eens even ‘lanceren’ en afwachten hoe dit wordt ontvangen. Verder hoop ik te werken aan de doelen die ik laatst opnieuw heb gedeeld.

Hoe waren jou afgelopen maanden?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Hoe waren de eerste 3 maanden als fulltime ondernemer?

  1. Tja, inspiratie kun je natuurlijk niet forceren. Is het niet een idee om voor je webshop vaste blokken te ‘reserveren’ in je agenda waarop je bezig bent met je shop (bijv. inpakken van bestellingen, marketing etc). De overige tijd kun je je inspiratie de loop laten voor je blog.
    Ik ben twee weken geleden met mijn webshop gestart. Na een goede eerste start, zakte het ook in. Tuurlijk schrok ik ook eventjes. Maar ik heb totaal geen haast. Ik geniet momenteel heel erg van het maken van nieuwe kaarten (die hopelijk in mei in de shop komen). Want nu is mijn aanbod nog klein en dat wil ik dolgraag verder gaan uitbreiden, stap voor stap.

Comments are closed.