Hoe val je binnen 1 minuut in slaap?

lenzendragers, goede nachtrust

Af en toe heb ik echt veel moeite om in slaap te vallen. Piekeren, ineens inspiratie voor nieuwe blog onderwerpen, noem het maar op. Ik kan dan ook rustig uren wakker liggen omdat het gewoon niet lukt om in slaap te vallen. Maar, ik heb nu de oplossing! Hoe val je binnen 1 minuut in slaap? Ja vanaf nu liggen we minder wakker en gaan we gewoon eens goed slapen.

Wakker liggen omdat het niet lukt om in slaap te vallen is echt heel erg frustrerend, althans dat vind ik echt! Hoe langer ik wakker lig hoe meer ik ga piekeren (want de volgende ochtend vroeg opstaan en te moe zijn die dag). Daarom probeerde ik een week lang de 4-7-8 techniek uit die bedacht is door professor Andrew Weil. Deze slaaptechniek zou moeten werken om binnen 1 minuut in slaap te vallen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn dacht ik aan het begin van die week. Maar..

Binnen 1 minuut in slaap vallen

Ik denk dat er meer mensen zijn die zich herkennen in het feit dat je vaak wakker ligt omdat je niet kunt slapen. Niet omdat je niet moe bent, maar omdat je hersenen zo druk bezig zijn met allerlei rare gedachten dat het niet lukt om te slapen en de rust te pakken die je eigenlijk nodig hebt. Liggen draaien, piekeren en woelen zijn kenmerken die je waarschijnlijk herkenbaar in de oren klinken. Maar vanaf nu hoeft dat niet meer met het toepassen van de 4-7-8 techniek!

De 4-7-8 techniek


Het is gebleken dat als je op je ademhaling gaat letten voordat je gaat slapen je beter in slaap valt. Je wordt rustig, de hartslag neemt af en daardoor val je snel in slaap. Maar hoe werkt dat dan en wat is die 4-7-8 techniek?

Zo werkt deze slaaptechniek
1. Druk met je tong tegen je gehemelte, precies achter de voortanden.
2. Adem vervolgens via de mond uit rondom je tong.
3. Sluit je mond en adem 4 seconde rustig in via de neus.
4. Daarna tel je in gedachten tot 7, terwijl je de adem vasthoudt.
5. Adem 8 seconde uit door de mond.

Snap je nu waarom het de 4-7-8 slaap techniek wordt genoemd? Probeer het maar eens, ik probeerde het een week en ik moet echt zeggen dat ik veel sneller in slaap viel dan de weken ervoor. Ook werd ik in de nacht minder vaak wakker en dat allemaal door een ademhalingstechniek.
Ik moet wel zeggen dat ik het een aantal keren herhaalde voordat ik uiteindelijk echt in slaap viel, maar door mij te focussen op de ademhaling kon ik niet denken aan andere dingen. En dat is eigenlijk voornamelijk het doel!

Val je ook weleens slecht in slaap, of lig je vaak wakker, probeer het eens!

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Hoe val je binnen 1 minuut in slaap?

Comments are closed.