Hoe schrijf ik een review?

naobay vitality and shine shampoo

Op mijn blog plaats ik al jaren reviews van verschillende producten. Over het algemeen komt een review van een verzorgingsproduct het vaakste voorbij. Maar wat gaat daar aan vooraf? Hoe schrijf ik een review, wat gaat er aan vooraf voor het online plaatsen van een review?

Ik wil alvast een kleine disclaimer plaatsen. Wat ik deel in dit artikel is persoonlijk en hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn. Dit is mijn ervaring en werkwijze.

Wat vooraf gaat aan het schrijven van een review?

Er gaat natuurlijk een heleboel vooraf, want je hebt informatie nodig. Je wilt het product uitproberen, je mening over vormen. Dat gaat niet over 1 nacht ijs, dus probeer je het product al dan niet weken (soms zelfs maanden) uit. Hierbij heb ik altijd een aantal punten waar ik op let.

Punten waar ik op let tijdens het gebruiken van een product.
Voor het gemak schrijf ik in dit artikel over het maken van reviews van verzorgingsproducten.
1. Wat staat er op de verpakking.
2. Wat is de geur en wat doet het.
3. Wat doet het product met mijn huid.
4. Zijn er dingen die ik als negatief ervaar?
5. Merk ik resultaat of iets anders?

Over het algemeen zijn dat de punten waar ik op let als ik begin met een review. Afhankelijk van het soort product test ik het een week tot een maand uit. Dat ligt namelijk helemaal aan hoevaak ik het product gebruik. Iets wat je dagelijks (of meerdere keren per dag) gebruikt heb je sneller resultaat dan een product dat je maar 1 keer per week gebruikt. En dan zijn er natuurlijk ook producten bij waarbij je een aantal maanden moet uitproberen voor je echt resultaat kunt zien.

Wat komt er na dit proces? Want nu ben ik er natuurlijk nog niet.

Hoe schrijf ik een review?


Nadat ik het product een tijd heb uitgeprobeerd, is het tijd om er over te gaan schrijven. Ik vergeet helemaal te vermelden dat ik de producten fotografeer voor ik ze ga uitproberen. Dus de verpakking zoals je hem uit de winkel haalt. Fotos maken hoort bij het schrijven van een review. Zodra de fotos zijn gemaakt ga ik het product uitproberen. Maar na het uitproberen maak ik ook eventueel resultaat fotos.

Hoe gaat het proces na het testen in zijn werk?
1. Ik schrijf de ingredienten op
2. Maar ook mijn bevindingen, wat vond ik van het product, is mij iets opgevallen etc.
3. Aanvullende informatie over het product (bijvoorbeeld over het merk of de geur/ingredienten)
4. Maak een indeling voor het te online plaatsen artikel
5. Pas SEO toe op het artikel
6. Voeg uiteraard de fotos toe
7. Plan een datum in zodat hij online komt
8. Zorg voor catergorie en tags en eventuele links.

Zodra het artikel online is gekomen is het tijd om het te delen op facebook, twitter en eventueel instagram. Voor bloglovin wordt het automatisch gedeeld.

Wist jij wat er allemaal aan vooraf ging?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe schrijf ik een review?

Comments are closed.