Hoe overleef je Blue monday

chronisch vermoeid

Het is vandaag de meest deprimerende dag van het jaar, oftewel Blue Monday! Tijd om daar dus even wat verandering in te brengen, door er een heleboel positiviteit in te gooien. Want zo deprimerend is het eigenlijk niet hoor! Hoe overleef je blue Monday? Mijn tips en tricks op een rij!

Blue Monday

He, hallo, het is niet het einde van de wereld hoor. Het is maar gewoon een maandag, net als alle andere maandagen van het jaar! Alleen heet deze toevallig Blue Monday. In dit artikel vertel ik je graag wat je kunt doen om deze dag toch vrolijk door te komen. Hoe overleef je blue Monday, wat heb je daar nou echt voor nodig? Wat maakt het dat deze dag voor heel veel mensen zo deprimerend kan zijn, en waarom hebben sommige mensen er geen last van. Ik zocht het uit, en eigenlijk begon ik bij mezelf. Wat kunnen redenen zijn om je depressief te voelen, en wat heeft dat met deze maandag te maken.

Redenen voor je depressie
Het is bijna eind januari, en je bent waarschijnlijk op 2 januari al lang en breed gestopt met al je goede voornemens. En dat is nu ook precies waarom ik niet aan goede voornemens deed dit jaar. Of ik haal ze niet, of ik ben er te gefocust mee bezig wat me ongelukkig maakt. Daarbij duurt het nog een maand voordat er weer een vakantie in zicht is. En de zomervakantie duurt ook nog wel heel erg lang. Maar ja, je verlangt zo naar de warme dagen en de zon. Dat kan ook een reden zijn waarom je je even helemaal down voelt. Daarbij is het ook nog eens maandag. Je hebt een hekel aan maandagen, en niet alleen aan die van vandaag. Vandaag komt alleen net even wat harder bij je binnen, omdat iedereen zo negatief is vandaag. Daarbij kun je waarschijnlijk nog 100 redenen vinden om je vandaag eens lekker flink depressief te voelen.
vouwwagen

Mijn tips om je blue Monday door te komen

Als je net als mij niet zo bijgelovig bent, dan heb je er waarschijnlijk ook niet zoveel last van. Maar ben je dat wel, dan heb ik een paar hele makkelijke tips om er doorheen te komen.

Tip 1: Verwen jezelf
Koop iets leuks of lekkers voor jezelf, en geef even toe aan alle negativiteit, ik weet zeker dat je je na die hele reep chocolade al een heel stuk fijner voelt.

Tip 2: Zet een lach film op
Ga eens flink zitten lachen, hierbij komt namelijk een stofje in je lichaam vrij waarbij je je beter gaat voelen. Zo ben je je eigen antidepressiva.

Tip 3: Zeg tegen jezelf dat ook deze dag weer voorbij gaat
Ja ja, net als alle andere dagen in de week, is ook deze maandag zo voorbij. Ga gewoon vroeg slapen, en het is zo dinsdag!

Tip 3: Je bent niet alleen!
Je bent echt niet de enige die last heeft van deze depri dag. Zoek mensen op, op social media, en ga met hun praten.

Tip 4: Als tip 1 tot 3 niet werkt;  Blijf in bed
Als tip 1 tot 3 niet werkt, blijf gewoon de hele dag in bed. Kijk series op Netflix, geniet van het niets doen, en morgen voel je je al een stuk beter!

Wat je ook gaat doen deze dag, besef dat deze dag ook zo weer voorbij is, en het allemaal niet zo erg is als dat het nu lijkt. En je bent echt niet de enige die last heeft van deze dag. Snuffel maar eens rond op Twitter, of Facebook. Je zult waarschijnlijk genoeg mensen tegen komen, die het ook even allemaal niet zien zitten.

Take time to make your soul happy!

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.