Hoe mijn droom veranda eruit ziet!

verasol

Het kopen van mijn eerste huis komt steeds iets dichterbij. Daarom fantaseer ik al regelmatig wat ik zal gaan doen met de inrichting. Iets wat ik al vrij snel besloot is het hebben van een veranda. Hoe mijn droom veranda eruit ziet en hoe ik deze zou gaan inrichten, dat vertel ik je graag!

Toen ik besloot te gaan voor een koophuis in plaats van een huurhuis, was een veranda iets wat ik zeker wilde hebben. Een fijne plek om te zitten, waar je even kunt genieten van de rust en stilte om je heen. Maar ook mijn pauze kan doorbrengen bijvoorbeeld. Een veranda is hiervoor een hele fijne plek, in plaats van het tuinhuis die wij momenteel hebben.

Een veranda of serre?

Nu weten de meeste van mijn lezers wel dat ik een webshop heb en aan huis werk. Mijn droom is dan ook om een mooie grote woning te kunnen kopen waar ik een grote schuur of ruimte heb voor mijn webshop. Een veranda of serre is de perfecte plek om even afstand te doen van mijn werkplek, maar ook om mensen te ontvangen voor ze bijvoorbeeld naar de webshop ruimte gaan. Maar kies je in zo’n geval voor een veranda of voor een serre? En wat is eigenlijk het verschil? Nou dat is eigenlijk heel erg simpel, ik ga het hieronder kort uitleggen.

Wat is een veranda?
Een veranda of een overkapping is een ruimte die niet volledig is geïsoleerd. Het is een ruimte die is afgesloten, zoals je op de foto ziet. Wil je het lekker warm hebben, dan kun je gebruik maken van een heater.

Wat is een serre?
Een serre is een ruimte die geïsoleerd is waardoor je bijvoorbeeld je woonkamer of keuken uitbreidt. Hierdoor kun je de deuren en/of ramen verwijderen en heb je echt een verlengstuk van de ruimte.

Nu je weet wat het grootste verschil is tussen een veranda en een serre is het makkelijker om een keuze te maken. Eigenlijk had ik stiekem mijn keuze al gemaakt!
verasol

Waarom ik kies voor een veranda en hoe die eruit moet zien?

De veranda die ik voor ogen heb is echt een extra ruimte waar je droog kunt zitten. Een soort luxe overkapping met dichte wanden zodat de wind er niet helemaal doorheen komt. Een optie daarbij zou zijn om een glazen schuifwand te plaatsen aan de ene kant zodat je makkelijk naar buiten kunt lopen. Eigenlijk precies zoals op de foto hierboven, want dit is wel een klein beetje hoe mijn droom veranda eruit ziet! Door de grote glazen wanden houd je het uitzicht over de tuin maar zit je wel beschut tegen regen en wind. Hierdoor creëer je een prachtige en vooral handige tuinkamer.
De ruimte zal ik ongeveer ook gaan inrichten als op de foto hierboven. Een mooie grote tafel met fijne stoelen, wellicht een pronkstuk van een edelsteen op de tafel. De bank ruil ik in voor een kleiner model met grote kussens en wellicht een aantal plaids. Het moet een gezellige ruimte worden waar je wilt terugtrekken na een lange werkdag, voordat je begint met koken.

Heb jij een veranda of een soortgelijke ruimte? En wellicht heb je tips voor het kiezen van de perfecte veranda? Laat het weten in de reacties.


* Deze blog is geschreven in samenwerking met een merk/bedrijf.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.