Hoe mijn blogpost ineens viraal ging

Achter de schermen bij LiefsCarolien

Het was een normale zaterdagochtend, om precies te zijn 10 juni 2017, toen mijn blogpost ineens viraal ging. Wat gebeurde er die dag dat 1 artikel ineens zo vaak werd bekeken, en mijn statistieken door het plafond schoten? Dat leg ik uiteraard graag uit, en geef jou ook tips hoe je dit kunt krijgen. Want je wilt graag dat je artikelen gelezen worden!

Het was 10 juni, voor mij een gewone zaterdag. Die dag was ik vrij van mijn werk, en besloot om voor mijn blog bezig te gaan die dag. Vooruit werken, artikelen delen, foto’s maken, je kent het wel. In de vroege ochtend besloot ik om via Facebook een artikel te delen in de Facebook groepen. Wat er toen gebeurde, kon ik haast niet geloven.

Hoe mijn blogpost ineens viraal ging

Langzaam stromen de bezoekersaantallen binnen. Die laatste dagen had ik niet veel bezoekers gehad, en werd mijn artikel zo’n 40 a 50 keer bekeken. Ik had dus geen voorstelling, wat er kon gebeuren als ineens 1 artikel massaal bekeken ging worden. Rond het middaguur keek ik toevallig even naar mijn statistieken en het bleek dat mijn blog ineens 150 keer bekeken was, door 120 personen. Het gedeelde artikel ( De vouwwagen uitzet voor iedere beginner ), bleek toen al 120 keer bekeken te zijn. Maar hier bleef het niet bij. Uiteindelijk is het artikel dat ik ruim een week voordat ik het deelde op Facebook schreef, 200 keer bekeken op 10 juni. Dat vond ik heel erg netjes, en denk dat menig blogger hier ook tevreden mee zou zijn. Oke ja, ik ben geen grote blogger, dus ik was razend enthoussiast met die 200 keer bekeken. Mijn blog werd die dag door 217 personen bezocht, en samen bekeken zij 273 dingen.

Tips voor als je dit ook wilt
– Deel je artikelen in de Facebook groepen
– Zorg voor interactie op die post die je deelt, zo krijg je nog meer bezoekers.
– Zorg voor informatie die klopt, en up-to-date is.
– Schrijf natuurlijk een artikel waar mensen iets mee kunnen
– Speel in op de actuele situaties. Het is nu bijvoorbeeld de tijd om bezig te gaan voor de zomervakantie.

Heb jij dat wel eens gehad, dat je artikel ineens onwijs vaak bekeken werd?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Hoe mijn blogpost ineens viraal ging

Comments are closed.