Hoe maak je scones met een zoete vulling

scones

Ik ben echt een zoete kauw, en daarom heb ik vandaar weer een heerlijk ‘zoet’ recept. Ik maakte scones met zoete vulling, en laat je graag zien hoe ik dit deed. Je kunt overigens eindeloos met je vulling variëren, en kiezen wat jij het lekkerste vind. Het deeg blijft altijd hetzelfde, en is tevens ook nog eens heel makkelijk te maken.

Voor de vulling mag je helemaal zelf weten wat jij het liefste eet. Ik gebruikt aardbeienjam, lekker neutraal en vaak lust iedereen dit wel. Ik gebruikte voor het deeg het recept van Laura’s Bakery, en die kan ik echt aanraden! Die zal ik hieronder nog even uitschrijven, en de handeling die ik deed voor de vulling toevoegen.

Je hebt nodig voor het deeg:
– 40gram boter
– 225 gram bloem
– 30 gram suiker
– snufje zout
– 110 ml melk
Eventueel extra bloem voor het uitrollen, etc. Voor het recept en hoe je het deeg verder maakt verwijs ik je door naar de site van Laura’s bakery.
scones met zoete vulling

Scones maken

Nu je weet hoe je het deeg maakt, is het enkel nog een kwestie van de vulling toevoegen. Deze handeling doe je zodra je de vormpjes hebt uitgestoken. Je trekt het deeg wat uit elkaar, neemt een eetlepel jam, en legt dit in het midden van het deeg. Daarna vouw je het dicht en leg je het op een bakplaat, wanneer het de oven in kan. Een kwartier op 200 graden, en de broodjes zijn mooi goudbruin.
scones met zoete vulling

Daarna kan het genieten beginnen. Zowel koud als warm erg lekker, en voor meerder gelegenheden leuk om op tafel te zetten. Maak het bijvoorbeeld als tussendoortje, zoete broodjes in het weekend, of voor een high tea. Voor de vulling kun je je eigen variatie verzinnen. Heb je liever bosvruchten, of bebogeen (karamel pasta), probeer dat eens uit!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Hoe maak je scones met een zoete vulling

  1. Wauw, die zien er echt heerlijk uit! Dat ga ik ook eens proberen 🙂

Comments are closed.