Hoe maak je kokosmacronen met maar 2 ingredienten

kokosmacronen

Kokosmacronen, een bijzonder makkelijk recept om zelf te maken, gezien je maar 2 ingrediënten nodig hebt. Makkelijker kan ik het je niet maken. Ik laat je dan ook graag zien hoe je dit maakt, en je binnen een kwartier dit op tafel kunt zetten.

Dit recept is heel erg makkelijk, en kan eigenlijk niet mislukken (behalve dat het aan kan branden). Een tip hierbij is om bij de oven te blijven staan als de kokosmacronen erin zitten. Zo kun je ze er op tijd uithalen.

Kokosmacronen

Wat heb je nodig:
– 125 gram gecondenseerde melk
– 125 gram kokosrasp

Je hebt altijd net zoveel kokosrasp nodig als gecondenseerde melk. Het is daarom ook erg makkelijk om dit te verdubbelen of af te meten naar hoeveel gecondenseerde melk je hebt. De enige handeling die je hoeft te doen is dit door elkaar mengen en vervolgens op een bakpapier te leggen. Ik maakte bolletjes, maar je kan ook heel makkelijke platte koeken ervan maken. Bijvoorbeeld net zoals je ze koopt in de winkel.
kokosmacronen
Bak de kokosmacronen af op 180 graden. Hoelang dit duurt is per oven verschillend. Ik wilde mijn kokosmacronen net even iets donkerder hebben dan in de winkel (vind ik zelf net wat lekkerder). Mijne hebben er maar 10 minuten ingezeten. Wil je ze lichter raad ik je echt aan om bij de oven te blijven staan en ze eruit te halen als ze licht goudbruin zijn. Wil je net even wat ‘luxere’ koeken, dan kan je er ook nog eetpapier onder doen. Je legt dan op het bakpapier eerst eetpapier neer en vervolgens het kokos mengsel erboven op. De koeken zijn niet alleen koud erg lekker, maar zeker ook warm prima te eten. Leuk om op tafel te zetten als je visite hebt, of gewoon om als tussendoortje te eten.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe maak je kokosmacronen met maar 2 ingredienten

  1. Ik ben dol op alles met kokos, deze ga ik binnenkort zeker eens even proberen.
    Liefs

Comments are closed.