Hoe maak je de ideale blogkamer?

ideale blogkamer pixars
Vintage car parked on the tropical beach (seaside) with a surfboard on the roof – Leisure trip in the summer

Het maken van een speciaal plekje waar je kunt bloggen, foto’s maken en alles wat je kunt bedenken bij het bloggen is soms wel handig. Zelf deel ik mijn blogkamer met mijn slaapkamer en heb ik ervoor gezorgd dat deze 2 gescheiden zijn. Een hoek voor mijn blog waar ik kan schrijven, lezen, foto’s maken, administratie kan bijwerken, mails beantwoorden en pakketjes bewaren vind ik erg fijn. Maar hoe maak je de ideale blogkamer en hoe zou ik hem inrichten in mijn eigen huis?

Als ik een eigen huis zou hebben, bijvoorbeeld een appartement, dan is in ieder geval 1 slaapkamer omgetoverd tot een ideale blogkamer. Nu zijn de appartementen in het oosten van het land een stuk groter en ruimer dan in het westen, maar toch heb ik tips om de ideale blogkamer in te richten, ook al is de ruimte maar klein. Je hebt niet veel ruimte nodig om te bloggen, maar wel een ruimte waar je geïnspireerd door raakt. Bloggen en inspiratie gaan nauw samen, een ruimte die voor inspiratie kan zorgen is dan extra fijn.

Hoe richt je een ideale blogkamer in?

Of je nu 10 vierkante meter aan kamer hebt, of 20, of misschien maar 5? Zolang er een klein bureau in past is het eigenlijk voldoende. Zelf heb ik een bureau van de Ikea dus zowel dun is al lang wat ik erg fijn vind. Zo lang ik op mijn bureau foto’s maken en tegelijkertijd mijn laptop op de bureau hebben staan. Ik heb zelfs nog ruimte voor een plantje en fotolijstje met pennenhouder. Genoeg toch? Maar wat maakt een blogkamer nou ideaal?

Iedere blogger heeft andere wensen als het aankomt op een blogkamer. Maar wat we allemaal wel gemeen hebben is dat je inspiratie moet kunnen krijgen in deze kamer. Dus hoe richt je de kamer in, welke materialen gebruik je en welke kleuren ga je gebruiken? Per persoon verschillend, maar ik kan je natuurlijk wel een hoop inspiratie geven voor zo’n kamer. Mijn slaapkamer op zolder is best groot en ik heb zowel een groot bed, als grote kledingkast, als 2 grote aquariums, als een bureau en nog veel meer meubels in mijn kamer. In de loop van de jaren ben ik enorm creatief geworden als het aankomt op het inrichten van een kleine plek voor mijn blog. Zo heb ik mijn bureau over dwars gezet en niet meer tegen de muur aan. Ik heb hierdoor een aparte hoek gemaakt voor mijn blog. Maar hoe zou ik een blogkamer inrichten in een compleet nieuw huis/appartement? Simpel, ik ging op zoek naar een aantal ideetjes hoe ik dit zou doen, en welke materialen en kleuren in zou willen terug brengen.

Materialen en kleuren


Allereerst wil ik de muren in een aparte print laten behangen. Zelf zat ik te denken aan één van de volgende soorten.

ideale blogkamer pixars

Een foto muur met uitzicht op zee, strand en een Volkswagen busje. Door enkel naar deze muur te kijken krijg ik al een heleboel inspiratie om over te schrijven, wat dacht je van vakanties, tips en trics tegen verbranden, een bruine kleur krijgen, afvallen, bikini’s en badpakken en ga zo nog maar even door!

ideale blogkamer pixars
In mijn huidige kamer heb ik een zilver grijze muur met witte stippen, prachtig! Maar om iets meer kleur te brengen in mijn blogkamer is het toepassen van dit gave behang ook een goed idee. De driehoekjes en de verschillende kleuren geven de kamer een grotere look, maar het maakt de ruimte ook licht en vrolijk!

ideale blogkamer pixars

Een wereldkaart, hoe cool! Toen ik dit behang zag wist ik dat mijn blog aan de rand van de wereld ligt. Snap je het? En hier wel letterlijk want hoe tof zou het zijn om hier je bureau tegen aan te zetten. Als je hier geen inspiratie van krijgt snap ik het ook niet meer.

Trouwens, deze gave behangsoorten kun je scoren bij Pixers, ze hebben ook nog vele andere soorten behang, dus neem zeker eens een kijkje als je op zoek bent naar aparte soorten, teksten en printjes!

Naast behang is een mooi bureau ook zeker een vereiste, om dan zeker niet je bureau stoel te vergeten! Beide heb ik van Ikea en ben hier erg blij mee, deze zou ik in mijn eigen huisje ook gaan gebruiken. Naast de basic spullen, zijn er dan ook nog andere dingen die je in je blogkamer zou kunnen zetten.
Wat dacht je van je camera, statief, een mandje met producten die je nog moet reviewen, een kast waarin je spulletjes bewaard die je voor het bloggen gebruikt zoals administratie, of gekregen producten. Een lekkere stoel om even te zitten om een boek te lezen (bijvoorbeeld over bloggen), of om te brainstormen. En dan is je ruimte wel vol genoeg. Of leg een leuk vloerkleed neer voor extra sfeer.

Je hebt in ieder geval een heleboel ideeën om een blogkamer in te richten. Kan niet wachten tot ik zelf een eigen huisje heb om een eigen blogkamer te gaan maken. Wie weet wat de toekomst brengt!

Vraag aan jou: Hoe blog jij en hoe zou jij een blogkamer inrichten?


* Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.