Hoe kies je goede verlichting voor de woonkamer?

directlampen.nl

Goede verlichting voor de woonkamer is erg belangrijk. Het geeft de nodige sfeer maar het zorgt er ook voor dat je ogen niet verpest worden. Maar hoe kies je nou toch die goede verlichting uit? Heel simpel, met mijn tips kies je goede verlichting voor de woonkamer uit.

Verlichting, het is soms best frustrerend dat je een boek wilt lezen s avonds maar niet kunt lezen wat er in het boek staat. Alles draait om goede verlichting, maar naast de functionele kant geeft het natuurlijk ook veel sfeer aan de kamer. In een woonkamer heb je ongetwijfeld andere verlichting dan in een werk/hobby kamer of in de slaapkamer. Ik mocht bij de webshop Directlampen een aantal hele gave lampen uitzoeken.

Welke verlichting is mogelijk?

Goede verlichting in de woonkamer

– Plafondlampen
Een plafondlamp geeft een algemene verlichting. Een gelijkmatige verdeling van het licht door de hele ruimte.
– Hanglamp
Een hanglamp geeft net iets meer verlichting dan een plafondlamp. Persoonlijk gebruik ik in de woonkamer liever geen hanglamp. In de eetkamer daarintegen vind ik dit soort lampen juist wel erg fijn. Een fel licht op een bepaalde plaats waar de lamp hangt.
– Staande lamp
Een staande lamp is ideaal als je geen plafondlamp zou kunnen (bijvoorbeeld bij missende aansluitingen). Dit soort lampen zijn ook goed voor een plek waar je bijvoorbeeld een boek wilt lezen.
– Wandlamp
Een wandlamp is ideaal in de slaapkamer bijvoorbeeld. Het geeft voornamelijk sfeerlicht.

Door verschillende soorten lampen te combineren in 1 ruimte (bijvoorbeeld de woonkamer) krijg je zowel voldoende functioneel licht als sfeerlicht. Bij een staande lamp kun je dan makkelijk een boek lezen zonder last te krijgen van je ogen en hoofd, maar verschillende kleine staande lampen (bijvoorbeeld een tafellamp) geven de ruimte voldoende sfeer licht.

Hoe ik zelf goede verlichting in de woonkamer heb?

Goede verlichting in de woonkamer
Onze woonkamer is redelijk ruim. Om zowel sfeerverlichting als functionele verlichting te hebben koos ik ervoor om 1 grote staande lamp en 2 kleine tafel lampen (kleine staande lampen) te combineren. Door witte led verlichting te gebruiken creeer je voldoende licht in de woonkamer. De 2 kleine lampen heb ik op 2 verschillende hoeken van de kamer gezet en de grote staande lamp in de andere hoek van de kamer waar ook de hoeken van de bank samen komen. Een ideale plek om een boek te lezen of iets anders.

De lampen die ik in de woonkamer heb staan:
– Driepoot tafellamp Lumidem Stocka zwart twv €29,95
– Verstelbare houten vloerlamp Lumidem Stocka zwart twv €69,95
Van de driepoot tafellamp heb ik dus 2 stuks in de woonkamer staan.

De lampen vind ik super tof en hebben een hele gave en stoere uitstraling. Tijdens het open maken van de pakketten bleek dat er van 1 lamp (de tafellamp) het pootje een stukje hout mistte. Ik heb ik direct aangegeven bij het bedrijf en er werd kosteloos een nieuwe gestuurd met een retoursticker zodat ik de kapotte lamp gratis kon terug sturen. Echt top service!

Wil jij nou ook van dit soort stoere lampen die goed verlichting aan de woonkamer geven?  Klik dan hier om zelf op zoek te gaan naar lampen die passen binnen jou interieur en wensen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.
Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe kies je goede verlichting voor de woonkamer?

Comments are closed.